Най-големи потребителски кредити вземат хората между 40 и 49 години

Хората на възраст между 40 и 49 години взимат потребителски кредити на средна сума 6782 лв. – най-голямата спрямо останалите възрастови групи.Най-големи потребителски кредити вземат хората между 40 и 49 години.

Резултат с изображение за кредити

Това показва новото изследване на тенденциите в потребителското кредитиране, изготвено от „БНП Париба Лични Финанси“, което обхваща периода ноември 2017 г.-април 2018 г. Очевидно, това са хората с най-големи покупателна сила и доходи в България, коментират авторите на изследването.

Най-голяма е средната сума, искана от жените в тази възрастова група – 7030 лв.

На второ място по този показател са клиентите на възраст 50-59 години. Те кандидатстват за кредити със среден размер 6 560 лева. Възрастовата група 30-39 години кандидатства за средна сума от 5 902 лева.

Близо 75% от молбите са за ремонт на дома, обединяване на задължения и покупка на кола втора употреба.

В десетката търсени продукти влизат също искания за пари в брой, финансиране на лечение, ремонт на автомобил, семейни тържества и образование.

През последните шест месеца средната сума на молбите за потребителски кредити нарасна с 12% в сравнение с година по-рано и достигна 5 700 лв. Според експертите на компанията това е знак за все още растящ оптимизъм и ръст на потреблението, информира infostock.bg.

Около 60% от запитванията за кредит за семейни тържества, за лечение и за образование са от жени. Едновременно с това четири от всеки пет молби за ремонт на коли са от мъже, а за покупка на кола втора употреба – 70%.

Обзорът „Потребителският кредит на българина“ се издава два пъти годишно – през пролетта и есента. Неговата цел е да предостави информация за потребителското кредитиране в България, базирана на представителна извадка от запитванията за кредит, получени от компанията, уточняват от „БНП Париба Лични Финанси“

Според авторите му, обзорът може да се смята за показателен за българския пазар, тъй като през последните 17 години над 1.5 млн. потребители са ползвали продуктите на „БНП Париба Лични Финанси“ за финансиране на различни начинания – от цялостен ремонт на дома до покупка на стоки на изплащане.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *