Най-скъпите мезонети в София

Проучване на Profit.bg в един от водещите сайтове за предлагане на недвижими имоти – imot.bg, посочи, че петте най-скъпи предлагани мезонети в столицата са с цени в диапазона между 725 000 евро и 1.2 млн. евро.
 
Интересен е фактът, че „Лозенец“ се очертава като квартала на най-скъпите мезонети, като три от имотите са в този престижен район.
Средната цена на предлаганите имоти е близо 900 000 евро, а тази на квадрат възлиза на 1 977 евро или значително над средните цени на останалите типове имоти.
А ето и петте най-скъпи мезонета:
5. Мезонет в „Оборище“ – 725 400 евро
Срещу тази цена е обявен за продажба мезонет на шестия етаж от 403 кв. м, или 1 800 евро за кв. м.
Разположен на две нива на пети и шести етаж до парка „Военна академия“, мезонетът все още няма разрешение за ползване, като след получаването му ползваемата площ ще бъде 275 кв. м с тераси от 127 кв. м.
Той се състои от мащабен хол с трапезария и отделна кухня, три големи стаи, три санитарни възела, входно антре и гардеробно помещение, с изложение запад и юг.
4. Мезонет в „Лозенец“ – 733 000 евро
Срещу тази цена е обявен за продажба мезонет със значително по-голяма площ – от 667 кв. м, или по 1 098 евро за кв. м.
Той е в близост до новострояща се спирка на метрото и е разположен на пети и шести жилищен етаж, като се предлага на шпакловка и замазка. В обявата обаче липсва подробна информация за ползваемата площ и разпределението на стаите.
3. Мезонет в „Лозенец“ – 800 000 евро
Това е обявеният за продажба мезонет, сред разглежданите, с най-висока цена за квадратен метър. Поради площта си от 250 кв. м средната цена на квадрат излиза в размер на 3 187 евро.
До голяма степен по-високата цена за кв. м се обуславя от факта, че мезонетът се продава обзаведен с луксозни мебели.
На първо ниво е разположен хол с тераса към вътрешен двор с фонтан, детска стая с баня и тоалетна към нея, отделна кухня и тераса с гледка към парка, както и тоалетна за гости.
На второ ниво – стая с тераса към вътрешен парк, гардеробна, баня и тоалетна, сауна и детска стая. Изложението е юг/север.
2. Мезонет в „Лозенец“ – 1.033 млн. евро
Разположеният на булевард „Черни връх“ мезонет е с обявена площ от 654 кв. м, което прави 1 580 евро за кв. м. Всъщност, тук става въпрос за луксозен тризонет или жилище, разположено на три нива.
Липсва описание на вътрешното разпределение на имота, като се уточнява, че е разположен в сграда със смесено предназначение, има луксозни общи части и подземен паркинг, достапът до който е с асансьор.
Набляга се и на факта, че настилката в апартамента е от гранит, а остъкляването е изпълнено с нискоемисиони стъкла с висока степен на UV защита.
Интересен е фактът, че същият апартамент е обявен за продажба в друг водещ сайт за недвижими имоти с по-ниска продажна цена в размер на 1.027 млн. евро.
1. Мезонет в „Изток“ – 1.198 млн. евро
Призът за най-скъпо предлаган мезонет печели имот с площ от 539 кв. м или по 2 222 евро за кв. м. Той обаче не е много подходящ за хора със страх от високото, защото се намира на 18 етаж.
Панорамната гледка на 360 градуса от последните два етажа на луксозна жилищна сграда в близост до спирка на метрото предопределя високата цена на мезонета.
Първият етаж на предлагания имот се състои от дневен тракт, кухня, коридор, кабинет и санитарен възел, блок за гости с две спални и баня с вана. Вторият етаж се състои от три спални, две бани с вани, душ кабини, като двата етажа са заобиколени от тераси от всички страни.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *