Ново 20: НАП няма да напуска София, скъпо било

Причината, каза той, се оказала липсата на пари: „подобен ход струва много пари, в момента излишни средства няма. Когато има пари, тогава ще го направим“.
Паметливи припомнят за коренно различна информация, дадена  отново от Борисов и вицепремиера Симеон Дянков в началото на май, когато гръмко обявиха идеята си за преместването на няколко централни държавни структури в провинцията. Тогава Дянков неколкократно заяви, че местенето, включително на НАП, щяло да излезе „много евтино“ с обяснението, че сградите, най-скъпото перо, ще бъдат предоставени от общините или областните администрации. Финансовият министър мотивира идеята за прехвърлянето на централата на НАП в Търново с успешната работа на тамошния административен съд и с големината на местната териториална дирекция която отговаря за по-голям регион, отколкото софийската.
Решението за НАП не касае другите структури, за които кабинетът вече взе решение, че ще се местят, все пак прибързаха да  уточнят засега от пресслужбата на правителството. Дирекцията по туризъм на икономическото министерство ще бъде преместена в Пловдив до 1 септември. В този срок Агенцията по рибраство и аквакултури пък ще бъде „разквартирована“ в Бургас. Първоначалната идея беше рибарската агенция да отиде във Варна, но тамошната областна администрация не проявила „гостоприемство“  и не предоставила сграда.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *