Откриват втората линия на метрото в София

По този повод председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу е на еднодневно работно посещение в България днес по покана на министър-председателя Бойко Борисов.
Двамата, заедно с президента на Росен Плевнелиев, ще посетят метростанциите „Сердика“, „Лъвов мост“, „НДК“ и „Европейски съюз“.
Проектът за разширението на метрото в столицата бе реализиран със средства от Оперативна програма „Транспорт“ и e реализиран на два етапа.
Първият етап обхваща изграждането на основното трасе на новия метродиаметър – пътен възел „Надежда“ – Централна жп гара – пл. Св. „Неделя“ – бул. „Черни връх“. Трасето е общо 6,5 км със 7 метростанции.
Двата лота включени в Етап II предвиждаха разширение на трасето на подземната железница от кв. „Младост 1“ до бул. „Цариградско шосе“ и от кв. „Обеля“ до „Надлез Надежда“. Първата е в експлоатация от повече от 4 месеца, а връзката от Обеля се открива заедно с трасето до бул. „Черни връх“. По този начин общата дължина на столичното метро става 31 км с 27 метростанции.
От 14 ч. всички желаещи ще могат да ползват втората линия на метрото по разписание, като пътуванията по линията ще са безплатни в рамките на деня.

finansi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *