Преглед на печата

743 216 момчета и момичета тръгват на училище днес, изчислява авторът на материала. Учениците ще имат срок на адаптация от три седмици. После започват първите проверки върху знанията им. Наред с традиционните зрелостни изпити учителите ще правят вътрешни малки матури по всички предмети и във всички класове, пише ТРУД.
„Идва краят на криеница с двойките в училище. С SMS или по имейл родителите ще научават незабавно за всяка бележка или неизвинено отсъствие“, осведомява СТАНДАРТ. Електронните дневници, от които се очаква да затегнат дисциплината в клас, се очаква да заработят на първо време в шестстотин „школа“, пише вестникът.
„Премиерът Бойко Борисов разпореди: Сиренето за децата без тебешир и палмово масло“, гласи челното заглавие на МОНИТОР. По нареждане на премиера до месец ще бъде издадена наредба, обединяваща изискванията на здравното и земеделското министерство, допълва вестникът.
Здравословното хранене на децата обаче е пред „пълен провал“, ако се вярва на СЕГА. Според вестника общините „няма как технологично да изпълнят новите изисквания, защото много от тях имат сключени едногодишни договори по стария ред, а учебната година започва днес“.
По корупционния скандал, в който бяха замесени кандидатът за президент и столични общински съветници от ГЕРБ, вестниците коментират вчерашните опровержения на Росен Плевнелиев.
24 ЧАСА и ТРУД извеждат в заглавие уточнението на Плевнелиев, че лично от него подкуп за уреждане на сделка между софийска община и Бизнес парка не е искан. Според източници на 24 ЧАСА рушветът „наистина не е бил поискан лично от Плевнелиев, а от адвокат на компанията. Известен скандален общински съветник и негов колега, председател на комисия, съобщили тогава на юриста на инвеститора, че проблемите им могат да се решат срещу едно голямо евро, което означавало един милион лева.“ Плевнелиев обаче не се поддал и затова сделката се точила шест години, пише 24 ЧАСА.
„Плевнелиев не бил изнудван, но и Цветанов не лъжел“, пише СЕГА. Кандидатът за президент отрече през 2007 година да му е искан подкуп, както заяви преди седмица вътрешният министър, припомня вестникът. На въпрос дали с изявлението си не изкарва Цветанов лъжец, Плевнелиев отвърна вчера, че не е казвал подобно нещо.
„ДПС благослови официално сделката за Булгартабак“, информира ТРУД.
„Десетина дни след като лидерът на Движението Ахмед Доган се закани да саботира приватизацията на холдинга, вчера стана ясно, че е блъфирал“, отбелязва СЕГА. Вестникът цитира Йордан Цонев, който изказа задоволство от името на ДПС заради запазването на работни места и гарантирането на интересите на тютюнопроизводителите. Освен това Цонев защити „пламенно“ шефа на Агенцията за приватизация, Емил Караниколов, от нападките на БСП, че „Булгартабак“ се продава на офшорка.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *