Преглед на печата

„Клати се столът на военния министър“, уведомява на първа страница ТРУД и пояснява, че Аню Ангелов направил три грандиозни гафа. Единият е в телевизионно интервю, в което казал, че Сирия разработва ракети срещу нас. Думите му предизвикали дипломатическа нота от Дамаск и се наложило външният министър Николай Младенов да погасява конфликта. Още интересни заглавия от днешния брой на ТРУД: „Кризата увеличи броя на алкохолиците“ и „Все повече младежи на 20 години получават инфаркт“.

Темата на СЕГА – „Законът за кредитите не направи по-прозрачни банковите лихви“, финансовите институции се измъкват с неясни методики за оскъпяване на заемите. На вътрешните страници във вестник СЕГА експертът по сигурността Николай Слатински изказва мнение, че министрите на вътрешните работи и на отбраната се разпореждат като феодали. Според Слатински реформите в сектора на сигурността са прерогатив на изпълнителната власт.

Темата на ПАРИ днес е раздялата с хартиената фактура. Една трета от фирмите у нас вече издават електронни фактури. Директорът на „Холсим България“ Тодор Костов съобщава в интервю за ПАРИ: „Ще закрием циментовия завод в Плевен до края на 2011 г.“.

В интервю за КЛАСА зам.-председателят на Националното сдружение на превозвачите Красимир Лалов заявява, че са се повишили транспортните поръчки към Русия, Казахстан и останалите държави от бившия Съветски съюз. Половината от легалните фирми в бранша са в състояние на „скрит фалит“, тоест са обременени с много задължения.

ДУМА излиза със заглавие: „Иде глад за учители“. Недостигът на педагогически кадри е във всички области. Само във Варна незаетите места са 152. Учителският синдикат към КНСБ иска от държавата законови мерки за стимулиране на професията. Според лидера на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев медиите водят злостна кампания срещу лекарите. Той казва това в интервю за в. НОВИНАР. Вестникът цитира интервю на външния ни министър за агениця Ройтерс, в което Николай Младенов прогнозира, че ще се присъединим към договора от Шенген през 2011 г.

СТАНДАРТ излиза с челно заглавие „Шейхът на Абу Даби прави Формула 1 до София до две години. Министър Трайчо Трайков е подписал вчера споразумения за сътрудничество с представител на емира на Абу Даби, според което строежът на пистата на мястото на бившето летище в Доброславци е номер едно. В интервю за СТАНДАРТ председателят на парламента Цецка Цачева споделя, че се обмисля идеята депутатите да работят три седмици в месеца в София, а четвъртата седмица да са при избирателите си по райони.

МОНИТОР също залага за водещо заглавие на информацията, че ще строим писта за Формула 1 с капитали от Абу Даби. Вестникът, както и другите всекидневници, цитира писмото на директора на Световната банка Робърт Зелик до председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, в което се казва „Впечатлен съм от бързината на реформите в България“.

И водещото заглавие на ДНЕВНИК е посветено на бъдещата писта на Формула 1 у нас, само че акцентът е, че кабинетът спешно търси пари за строежа. Георги Български от ръководството на Фондовата борса заявява в интервю за вестника, че държавата ще продаде дела си в борсата на стратегически инвеститор.

24 ЧАСА също не изостава от темата за писта на Формула 1, като до заглавието е поместена снимка на Азис, който казва „Германчета ги беше страх да ме доближат“. Певецът разказва какво е да си ром в чужбина. Разработката на часовия вестник днес – 100 хил. лв. за лесно убийство е тарифата на така наречените килъри.

РЕПУБЛИКА предупреждава „Секта обсажда София за 6 септември“. „Свидетели на Йехова“ свикват конгрес в Студентския град, отбелязва изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *