Преглед на печата

 
 

ДНЕВНИК пише, че правителството може би ще промени решението си за увеличаване на здравната вноска с 2% и ще търси друг вариант да компенсира дефицита в бюджета на здравната каса. Посочва се, че бизнесът и партньорите на ГЕРБ подкрепят идеята чиновниците сами да си плащат осигуровките.
ТРУД съобщава, че има идея държавата да определи твърда месечна вноска за здраве на деца и пенсионери. Това може да бъде решено още с гласуването на актуализацията на бюджета на здравната каса за тази година, казва в интервю за изданието заместник-финансовия министър Владислав Горанов.
24 ЧАСА изчислява, че ценовият удар от април дърпа нови 55 лева от семейство, заради поскъпването на парно, газ, по-високата вноска за здраве и цените за нови паспорти. Вестник СЕГА коментира, че на фона на намаляващите приходи в бюджета и засилващата се контрабанда на цигари, Министерството на икономиката вчера изненадващо е предложило да бъдат намалени драстично глобите за контрабандисти на цигари. Уточнява се, че ако тази идея бъде приета тези които продават цигари без бандерол ще бъдат санкционирани със суми 10-15 пъти по-ниски от сегашните.
Според водещото заглавие на МОНИТОР „медицинска полиция тръгва на проверки по сигнали на пациенти, след като става ясно, че лекари са точили здравната каса със скъпи клинични пътеки. НОВИНАР допълва, че специалната агенция ще се нарича „Медицински одит“ и ще инспектира дали пациентите се лекуват и диагностицират правилно от лекарите.
СТАНДАРТ коментира, че болници прибират по 4500 лева за измислена диагноза, като дава този пример: ако лекар ви каже, че имате инфаркт, не бързайте да се паникьосвате. 50% е вероятността да ви няма нищо, просто болницата точи пари от здравната каса на ваш гръб.
Вестник КЛАСА цитира доклад на Конфедерацията на европейския бизнес, според който България е отличник по фискална политика и последна по производителност в Евросъюза. Страната ни е лидер по публични инвестиции през миналата година.
ПОЛИТИКА твърди, че в недрата на басейна Спартак в София е бил разположен частния ДАНС на Алексей Петров, а също, че архивът от класифицирана информация е дублиран. Хобито му било да колекционира всякакви компромати.
Седмичникът 168 ЧАСА публикува свое разследване, в което твърди, че осъденият за педофилия бивш депутат от „Атака“ Владимир Кузов е бил агент под прикритие. Чрез него подслушвали депутати и трябвало да сгащят магистрат и политик.
ДУМА сигнализира, че стотици деца от 9 села в община Мездра вече седмица са в принудителна ваканция, защото няма как да стигнат до училище. Автобусните превозвачи отказват да возят безплатно малчуганите, защото от месеци не са си получавали държавната субсидия за ученически превози.
На възможността да се пазаруват евтини имоти в Гърция е посветена водещата тема в ПАРИ. Финансовият срив в Южната ни съседка принуди продавачите на ваканционни имоти да свалят цените с 20-30%. Спекуланти очакват и още по-драстични намаления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *