Предлагат само таксита с разрешително да посрещат пътници от Летище-София

Да се въведе ограничение за такситата, които нямат право да обслужват клиенти на Летище-София, като не им се позволява да посрещат пътниците там. Това предложи в Дарик радио председателят на Националния съюз на превозвачите Румен Крумов. Той уточни, че е споделил идеята с транспортния министър Александър Цветков на първата им среща и министърът я споделя.
„Чисто технически казано, въпросът е да не се позволява на този тип автомобили, които не са включени в състава на обслужващите летището по дадената квота от конкурсите, да им се забранява достъпът до там. Не в частта, в която да закарат някого – никой не може да забрани на някой да закара пътник до съответната дестинация, в случая летището, но категорично да им бъде забранено да взимат пътници оттам“- обясни Крумов.
Измамата най-често се случва не със закарване на пътника до летището, а с взимане от летището и закарване до града. Въпросът е чисто технически като изпълнение и се нуждае от едно-две дребни разпореждания към съответните представители на администрацията по място – шефът на летищна администрация, Гранична полиция, органите на МВР и т.н. Там проблемът може да бъде решен с една елементарна реорганизация на възможностите за движение пред терминалите, където излизат пътниците, смята още председателят на Националния съюз на превозвачите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *