Природният газ с 5-месечен ценови връх

Природният газ достигна 5-месечен връх вчера, след което търси посока, като опита движения и нагоре и надолу, но засега остава близо до достигнатия максимум. Пазарът е в очакване на седмичните данни за запасите в САЩ, които трябва да дадат повече представа за силата на търсенето от американските домакинства.

Очакванията са запасите да се понижат с между 5 и 20 млрд. куб. фута в сравнение с 2 млрд. през същата седмица на миналата година. Петгодишната средна на промяната в запасите през тази седмица е спад от 15 млрд. куб. фута.
Докладът ще се публикува по-късно днес, като излиза с ден по-рано заради Денят на благодарността утре.

Цената днес се държи в рейндж между 3,835 – 3,875 долара за млн. британски термални единици, като фючърсите с доставка през януари на стоковата борса в Ню Йорк се разменят последно за 3,868 долара или с леко повишение за деня.

Най-близка подкрепа на цената оказва нивото от 3,786 долара – дъно от 26 ноември, а съпротивата е при 3,893 – максимума от 25 ноември.

Новите прогнози за времето в източната част на САЩ показват по-студено време през следващите шест до десет дена, което всъщност е основната причина за поскъпването на природния газ, тъй като предполага по-голяма консумация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *