Сайт за евтини самолетни билети се оказа схема за измами

Чрез сайт за продажба на самолетни билети собственикът му е измамил потребители за около 150 хил. лв., описа в репортаж Нова телевизия.

Управителят на „Ефект травел“ Георги Богданов приема от потребителите заявката за полет по електронната поща, връща им резервирания билет и иска плащане. След като получи парите, анулира билета. Клиентът му пък узнава едва на летището, че няма билет и не може да пътува, описва схемата Нова телевизия.

Срещу Богданов има много жалби в полицията, като се очаква той да бъде разпитан днес.

Според коментари на туроператори схемата е много разпространена като обикновено измамниците периодически прехвърлят фирмите си на безимотни граждани и регистрират ново дружество, с което продължават дейността си.

Министерството на туризма е препратило телевизията към Комисията за защита на потребителите. Тя все още не се е произнесла.

Самият Богданов, заснет първоначално със скрита камера, а след това и открито, признава за измамите, но казва, че е въпрос на доказване кой на кого какво дължи. Обяснява, че има проблеми с партньорите си и че получава заплахи.

Междувременно сайтът на „Ефект травел“, който в интернет се рекламира като предлагащ най-ниски цени на самолетни билети до всяка точка на света, не работи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *