САЩ повишават цените за зелени карти и гражданство

Имиграционната служба на САЩ публикува списък с нови цени за подаване на документи за виза и гражданство, които влизат в сила след 60 дни. Някои от таксите се намаляват, но има и такива, които скачат драстично. Средното увеличение на тарифите е 20%, съобщава BG Voice.

Университети в САЩ - Darbi.eu

Молбата за разрешително за работа вече ще струва 550 долара, а досега беше 410 – увеличение от 34%. Молбата за зелена карта за чужденец, близък на американски гражданин, скача от 535 долара на 550. За зелена карта на съпрузи обаче поевтинява на 510 долара от 535 досега. 760 долара ще е таксата за подаване на молба за промяна на временната зелена карта с постоянна, когато е получена чрез брак.

Fitch понижи перспективата си за САЩ до отрицателна:: Investor.bg
Икономиката на САЩ вече не е толкова страхотна:: Investor.bg

С 55% поскъпва разрешителното за работа на временни чуждестранни работници на нискоквалифицирани позиции като студенти, които идват на лятна бригада. Те ще плащат 715 долара. С 55% е увеличението за разрешително за работа за надарени чужденци като атлети, музиканти, художници. Цената за тях скача на 705 долара.

Издаването на разрешително I-193 за повторно влизане в САЩ на чужденец, който има зелена карта, без да има виза или без да показва паспорта си, се увеличава с 377% и от 585 долара става 2790 долара. САЩ спряха да приемат емигранти

Тръмп: САЩ не търсят война или смяна на режима в Иран:: Investor.bg

Молбата за гражданство поскъпва с цели 81% до 1160 долара (при подаване на документи онлайн).

Заради пандемията от коронавирус имиграционната служба в САЩ изпадна в тежка финансова криза, защото броят на молбите за визи, гражданство и др. е намалял, а агенцията се самоиздържа от внесените такси.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *