Словакия тества за коронавирус всички граждани над 10 години

Правителството на Словакия съгласува план, според който всички лица над 10-годишна възраст ще бъдат тествани за коронавирус, съобщи „Дойче веле”.

Коронавирус, настинка или грип. Как да ги различаваме? | Новини и анализи по международни теми | DW | 11.10.2020

За целта ще бъдат мобилизирани до 8 000 военнослужещи и 50 000 държавни служители, включително полицаи и пожарникари, съобщи министърът на отбраната Ярослав Над. Безпрецедентният проект ще бъде реализиран в периода 23-25 октомври в огнищата на зараза, а след това обхватът му ще се разшири, информира econ.bg.

Четвърти пореден ден с рекорден брой новозаразени с коронавирус:: Investor.bg
 Министър-председателят Игор Матович подчерта важността тестовете да обхванат максимално количество хора. Алтернативата на това е заключване на национално ниво.

До момента вирусът SARS-CoV-2 в Словакия е регистриран сред 29 835 души. От заболелите 88 са починали, а 7 359 са оздравели.

51 са с коронавирус в Старозагорско, сред тях и ученик от Казанлък - Ст. Загора - DarikNews.bg
 На 1 октомври в Словакия беше въведено извънредно положение, което трябва да помогне на властите да се справят с нарастващите темпове на разпространение на коронавирусната инфекция. То ще е с продължителност 45 дни. Забранява се събирането на повече от 6 души на едно място, като нарушителите са заплашени от глоба в размер до 1 659 евро.

На 17 октомври в Братислава се проведе протестна акция срещу забраната на властите относно провеждането на футболни мачове и смекчаване на ограничителните мерки.

Нови 18 случая на коронавирус в Русенско - Русе - DarikNews.bg
 Стигна се до сблъсъци със силите на реда, вследствие на което полицията използва сълзотворен газ и водно оръдие срещу протестиращите. Извършени бяха и няколко ареста.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *