Стотици хиляди протестират в Лондон за втори референдум

Стотици хиляди протестират в Лондон за втори референдум

Хиляди демонстранти се събраха днес в центъра на Лондон, за да призоват за втори референдум за излизането на Великобритания от Европейския съюз, предадоха АР и DPA. Според организаторите става дума за поне 500 хил. души.Стотици хиляди протестират в Лондон за втори референдум.

Резултат с изображение за англия протест брекзит

Кметът на британската столица Садик Хан е сред политиците, участващи в протестното шествие, чиято кулминация е пред парламента. Той заяви в Twitter, че това е „исторически момент в нашата демокрация“.

Организаторите очакват това да бъде най-голямата подобна демонстрация. Хиляди активисти от цялата страна пристигат с около 150 автобуса за участие в проявата.

Протестът, организиран от групата „Пийпълс воут“ (в превод Народен вот), е подкрепян от британския в. The Independent, чиято онлайн петиция за втори референдум за Brexit е подписана от близо 900 хил. човека.

През юни 2016 г. британците с малко мнозинство гласуваха за излизане от ЕС. Министър-председателят Тереза Мей изключва възможността за нов референдум за Brexit. Социологическите проучвания показват, че страната е дълбоко разделена по въпроса. Твърдите привърженици на Brexit казват, че нов референдум ще е предателство към демокрацията, защото народът се е произнесъл ясно, че не иска по никакъв начин да се остава в структурите на ЕС, информира investor.bg.

 

Протестът, организиран от групата „Пийпълс воут“ (в превод Народен вот), е подкрепян от британския в. The Independent, чиято онлайн петиция за втори референдум за Brexit е подписана от близо 900 хил. човека, информира investor.bg.

През юни 2016 г. британците с малко мнозинство гласуваха за излизане от ЕС. Министър-председателят Тереза Мей изключва възможността за нов референдум за Brexit. Социологическите проучвания показват, че страната е дълбоко разделена по въпроса. Твърдите привърженици на Brexit казват, че нов референдум ще е предателство към демокрацията, защото народът се е произнесъл ясно, че не иска по никакъв начин да се остава в структурите на ЕС.

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *