Технически анализ на валутите

автор:ФК ИК Популярна каса АД
Като цяло, основните валути регистрираха само малък спад в сравнение с долара по време на сесията в неделя, въпреки че фючърсите на S&P и петрола се движиха по-ниско, нещо, което би трябвало да засили зелените пари. Възходящия тренд на долара може да продължи по време на Европейската сесия, като на финансовите пазари остава в готовност за риск-антипатия. Засега, основните пазари (включително акции, стоки, фючърси и валута) са обект в близост и се въртят около важни точки, които могат да имат решаващо влияние. Като такова, шансовете са, че една от тези точки, ще даде нещо, което ще създаде силна вълна на поръчки само за няколко минути на валутния пазар.

EUR/USD
Евро/долар направи колебливо движение миналата седмица, сформирайки „дожи” на седмичната графика. Знаем, че цената не показа ясна посока за последните 5 седмици и пазара беше труден за търгуване, но се надяваме да видим тази седмица значително движение. На седмичната графика можем да видим, че цената тества сега възходящия канал. Нарушаване надолу би трябвало потенциално да ни изпрати низходящи перспиктиви, особено ако ключовото ниво 1.3750 бъде пробито надолу. Първата подкрепа е 1.3850. Най-близката съпротива се вижда на 1.4050.

GBP/USD
Паунд/долар се търгуваше с понижение в петък. Двойката направи дъно на 1.6153 и закри на 1.6206. Нямаме ясна посока в краткосрочен период, така че може би е по-добре да не се нахвърляме на пазара сега. В средносрочен период перспективите са около ключовата подкрепа 1.5950. Всяко движение под тази зона би трябвало да предизвика по-нататъшен низходящ натиск с тестване на 1.5800. В посока нагоре, важна съпротива се вижда на 1.6380 и ключовото ниво 1.6660. Краткосрочна подкрепа е 1.6090. Непосредствена съпротива е 1.6290. CCI е в неутрална зона на четиричасовата графика.

USD/JPY
В петък долар/йена опита да се понижи, достигайки дъно на 91.77, но по-нататъшния низходящ натиск беше ограничен като двойката закри по-високо на 92.40. сигналите остават неутрални в кратки срокове, но за предпочитане е низходящия сценарий. Изглежда имаме важна подкрепа около 91.80, формация „двойно дъно” на четиричасовата графика. Пробив под това ниво би трябвало да доведе до по-нататъшен бъдеща мечи импулс.Непосредствена подкрепа има на 93.59 (върха от четвъртък).

USD/CHF
Долар/франк направи опит за покачване в петък до върха 1.0923, но затвори деня по-ниско на 1.0847. На дневната графика имаме триъгълник, индикиращ консолидация. Пробив от триъгълника би трябвало да ни даде по-ясна посока. За предпочитане може би е възходящия сценарий, но нямаме потвърждение за това все още Първата подкрепа е на 1.0750, чийто пробив ще доведе до низходящ моментум. Най-близката съпротива е в района на 1.0950/70.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *