Финансовата криза взе първата си жертва за 2009 г. в САЩ

Федерална корпорация за застраховане на депозитите предприе процедура по ликвидиране на активите на илинойската банка National Bank of Commerce

Федерална корпорация за застраховане на депозитите (FDIC ) в САЩ предприе процедура по ликвидиране на активите на илинойската банка National Bank of Commerce в петък, предаде Market Watch. Това е първата американска банка, която пада жертва на кризата тази година и 26-тата от началото на проблемите във финансовия сектор.
National Commerce Bank разполага с депозити на стойност 402.1 млн. USD към 7 януари 2009 г. и активи в размер на 430.9 млн. USD. Republic Bank се съгласи да придобие активите на National Commerce Bank за близо 366.6 млн. USD, при отстъпка от 44.9 млн. USD. Според FDIC фалитът на National Commerce Bank ще коства 97.1 млн. USD на Фонда за гарантиране на влоговете.

В същия ден САЩ се раздели с Bank of Clark County, която стана част от FDIC. Трезорът разполагаше с активи на стойност 446.5 млн. USD и депозити от 366.5 млн. USD. При затварянето на банката имало незастраховани депозити на стойност 39.3 млн. USD и 138 сметки, които надвишават лимита за застраховане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *