„Фолксваген“ отлага решението къде да прави завода за октомври

Германският автомобилен производител Volkswagen няма да вземе скоро окончателно решение за местоположението на своя нов завод в Източна Европа, за който кандидат е и България, пише Блумбърг тв.“Фолксваген“ отлага решението къде да прави завода за октомври.

Резултат с изображение за заводи шкода

„Беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов заводи за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати“, става ясно от официалното прессъобщение след срещата на надзорния и управителния съвет на германс?ия ?онцерн. Така очевидно решение няма да бъде взето през май, а вероятно такова ще има при следващото заседание на Борда, планирано за октомври.

Първоначално се очакваше окончателното решение за местонахождението да бъде взето до края на март, а след това стана ясно, че то се отлага, информира в.24часа.

България е сочена за един от оставащите кандидати от изграждането на завода, където може да бъде произвеждана марката Skoda. Освен страната ни като възможен избор се обсъждат още Турция, Румъния и Сърбия.

Преди няколко седмици Skoda обяви, че от първоначалните четири варианта са останали само два, според Handelsblatt оставащите дестинации са България и Турция.“Фолксваген“ отлага решението къде да прави завода за октомври.

И в двете страни разходите за персонал са много по-ниски, отколкото в Германия, а самата инвестиция е за около 1 млрд. евро.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *