Цветелина Узунова: Вярвам, че премиерът ще сложи точка на всичко това

От 14 юли до 11 септември, вече два месеца, парламентарните работи вървят. Ето как.
Първо парламентът реши, че понеже има много важни закони да приема и държавни неща да решава, няма да почива. И се започна – ново правителство, правилникът за работа на Народното събрание, избраха управител и подуправител на БНБ, прехвърлиха НАПИ към МРРБ, разпределиха си комисиите, занимаха се с нотариусите, с новите лични карти и май това е всичко.

А, да, и с царските имоти. Къде без тях! Интересното този път на втръсналата брадата тема е като в стария виц – кой пита и кой отговаря.

Пита този, който досега мълча и който фактически върна имотите на Царя – Иван Костов. И питането си отправя към премиера Борисов, дето се казва довчерашен близък съратник на Царя. С една дума, чакай сега да те видим ти още ли ще „охраняваш” авторитета на бившия си лидер или си готов да захапеш. И Бойко Борисов захапа – можем да приемем, че захапката е професионалният му рефлекс от годините му на главен секретар на МВР.

Само че сега Борисов не е висш полицай, а е просто премиер. Това, което се случи в залата на Народното събрание, надмина правомощията дори и на премиера. Б. Борисов предпостави казуса с т.нар. „наддадени на Царя гори” и обеща да предприеме „всички мерки” това, което е взето неправомерно, да бъде върнато на държавата. Нещо повече, посочи три конкретни възможности как да действа изпълнителната власт: жалба до административния съд, иск за поправяне на явна фактическа грешка или иск по общия ред срещу наследниците на бившите царе.

А сега, цитат от думите на питащия М. Димитров, „никой не стои над закона”. Точно и ясно. А законът казва, че докато не си доказал нещо, не можеш да обвиняваш. За жалост премиерът се постави над правилата и прие за истина, твърдения. А колко е криво огледалото на истината даже в Народното събрание може да се види по „уточняващите” въпроси на Костов. С тях той някак си искаше да каже, че ако Симеон Сакскобургготски си върне доброволно имотите, ще е по добре за бившия премиер. Защо Костов реши точно сега да пита Борисов за царските имоти? Не се ли крие зад това идеята, че „доброволното връщане” ще оневини не толкова Царя, а самия Костов?.

Така си мина половин час от работното време на родния ни парламент. А досега не сме забелязали заседание по-дълго от час. Ето, така си работи парламентът. Ясна е целта. Вярвам, че премиерът ще сложи точка на всичко това.“ – казва още Цветелина Узунова.

Публикува се без редакции. Източник: , Цветелина УЗУНОВА, Пресцентър на НДСВ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *