Цифровата валута Либра на „Фейсбук“ може да стартира през 2021 г.

Цифровата валута Либра (Libra) на социалната медия „Фейсбук“ (Facebook) може да бъде пусната да функционира още през първите месеци на 2021 г., съобщава в петък „Файненшъл таймс“, позовавайки се на три източника, участващи в проекта.

Цифровата валута Либра (Libra) на социалната медия „Фейсбук“ (Facebook) може да бъде пусната да функционира още през 2021 г., съобщава  „Файненшъл таймс“, позовавайки се на три източника, участващи в проекта,информира bnr.bg.

Фейсбук ще блокира някои думи – Новини Разград

 Въпреки предишните планове за въвеждане на „цифрови версии на няколко валути, плюс обща криптовалута“, Асоциацията Либра ще пусне само дигитална валута, обвързана с американския долара, се посочва в информацията на финансовото издание, като се допълва, че другите цифрови валути ще бъдат въведените на по-късен етап. Базираната в Женева Асоциация „Либра“ ще се занимава с управлението на новата дигитална валута.

Фейсбук и Инстаграм се сринаха отново | Общество | Новини от България и Света | OFFNews.bg
 „Фейсбук“ обяви още през март 2020 г., че отлага за известно време плановете си за своя проект на криптовалута Либра поради регулаторни проблеми, но на по-късен етап официални представител разкриха, че компанията не е изоставила идеята за цифрова валута, подкрепена от множество реално съществуващи валути.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *