Четири дни след обилните снеговалежи все още има селища без ток

Бедственото положение в бургаската община Руен и ямболската Болярово още не е отменено.
Шесто денонощие без ток са селата Воден, Сарково и Горска поляна, а в село Крайново захранването става с агрегат, съобщи кореспондентът на БНР в Ямбол Даниела Костова. От електроразпределителното дружество са обещали, че днес захранването ще бъде възстановено, но от община Болярово настояват за допълнителни екипи и техника. Съществува опасност изборният процес в неделя да бъде нарушен, тъй като липсват и телефонни връзки. До момента никой не се е отзовал на многобройните сигнали, заяви изпълняващият длъжността кмет на Болярово Желю Желев. Същевременно фермери заявиха, че ще съдят EVN за нанесени щети.
Пети ден продължава бедственото положение в бургаската община Руен. 15 селища все още са без ток. Екипи на електрразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите край селата Люляково и Трънак.
Въпреки това обстановката в страната постепенно се нормализира. Все още без електрозарнване са 82 населени места, съобщиха от Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението. Откъснати селища и бедстващи хора няма.
До късния следобед вчера аварийните екипи на „EVN България“ възстановиха по-голяма част от прекъснатите електропроводи в югоизточната част на стaрата. Повече от 200 населени места вече са с нормално електроснабдяване, съобщиха от дружеството.
В пет габровски училища дървената ваканция продължава и днес. Все още е затворен проходът Троян – Кърнаре.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *