Чиновници на курс по самочувствие

Първи в аулите ще влязат главните директори, които ще бъдат последвани от по-дребните шефове на отдели. Веднага след това ще слушат лекции и обикновените служители от областния съвет, които от години насам си комуникират само чрез факсове и електронна поща, но никога не са се виждали, уточнява българското електронно издание за новини от Италия „Пронто София“.
В първия етап от курса ще бъдат анализирани позитивните и негативните аспекти на работата, както и способността да се работи в колектив.
„Още от XIX в. на държавния служител се гледа зле от страна на общественото мнение. Много от ръководните кадри в администрацията страдат от липса на самочувствие, затова че напредват в кариерата според псевдокритерии“, казва Алфредо Фиорито.
Той е автор на наръчник за улесняване на бюрократичния език. Проектът се финансира с 400 хиляди евро от ЕС.
„Един пожарникар в Ню Йорк или един санитар от „Бърза помощ“ има ясно съзнание за социалното значение на работата си и се гордее с нея. Един областен служител обаче няма подобно усещане. Здравеопазването, работата, околната среда – всичко това минава през областния съвет, но под формата на хартия“, обясни липсата на самоуважение у чиновниците Лука Нерви от Областния съвет на Лигурия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *