Шофьорският изпит става реалити шоу

Шофьорският изпит да се превърне в нещо като риалити шоу чрез тотално видеоследене на кандидата и при решаването на листовки, и при кормуването. Мерките са против купуването и продаването на шофьорски книжки и целта им е да намали корупцията в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, бившата ДАИ.Шофьорският изпит става реалити шоу.

Свързано изображение

Предлагат се чрез промени в наредбата за провеждане на изпити за правоспособност за управление на МПС.

Камери и изолирани помещения – т. нар. бели стаи, бяха въведени още през 2017 г. за теоретичните изпити на кандидат шофьорите. Новото е, че при влизането в помещението, където се решават листовки, новобранецът ще минава през стационарна металдетекторна рамка. Преди това той ще оставя и заключва в шкафче телефона си и всякакви други електронни и метални предмети. За всеки случай ще проверяват и дрехите му с преносим уред, информира в.Труд.

В стаята ще има и монтиран скенер за засичане на радиоизлъчвания. Преди началото на изпита лицето на кандидата ще бъде фотографирано от инспектори от ДАИ, а компютърна система за лицево разпознаване ще сравнява изображението със снимката в личната карта. При несъответствие тестът се проваля. През цялото време на решаване на листовки лицето на кандидата ще бъде снимано с камера. На 5 пъти автоматично изображенията ще се сравняват с първата снимка, направено преди началото на изпита.Шофьорският изпит става реалити шоу.

Резултат с изображение за изпит кормуване

Предвижда се още съдържанието на листовките още в момента да бъде генерирано на случаен принцип, за да няма възможност да се знаят предварително отговорите. По същата логика при изпита по кормуване маршрутът на учебния автомобил ще се определя от навигационен уред. И в купето кандидат шофьорът и изпитващият от ДАИ ще бъдат снимани през цялото време, а разговорите им – записвани.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *