Юнското море с 40% по-евтино

До края на месеца почивката на море е с 35-40 на сто по-евтина спрямо високия сезон, който започва на 1 юли, а хотелиерите по крайбрежието правят изгодни оферти за българи с надеждата повече нашенци да отмарят в страната. „Сезонът започна, все още хотелите не са на 100% пълни поради сътресенията на пазарите, но гостите от Централна и Източна Европа вече пристигат в Слънчев бряг, това са предимно поляци, унгарци и чехи. Започват да идват и туристи от Русия и Украйна, макар че са доста по-малко, съобщи за „Монитор“ Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг и зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

„В момента имаме много добри оферти за сънародниците ни, но не може официално да бъдат обявени като „предложения само за българи“, каза Елена Иванова.

Законът за туризма не позволява такава практика. Тя обаче съветва нашенците да се свързват директно с хотела, който са избрали за своята почивка или да следят в интернет предложенията, които са направени на български език, което предполага, че в масовия случай ще бъдат видени и използвани именно от българи. Много често в такива пакети влиза безплатна СПА процедура, може да се ползват и закрити басейни. Предлага се целодневна анимация за деца, както и вечерна анимация за деца и възрастни. „Работим постоянно върху подобряване качеството на изхранването, което е съществена част от услугата ол инклузив. Смятам, че изобщо не отстъпваме на развитите дестинации“, категорична е Иванова.

Междувременно стана ясно, че България е една от най-изгодните дестинации за почивка на англичаните през това лято заради силната британска лира. За последните две години паундът е поскъпнал с 11,7% спрямо лева, съобщи вчера вестник „Дейли мейл“. Цифрите сочат, че британската лира е поскъпнала почти 50% спрямо руската рубла, което прави Русия най-атрактивната за евтини почивки сред британците, но ваканция по тези ширини не е за всеки, уточнява изданието. Другите места, на които си струва да ходят англичаните заради евтините местни валути, са Турция и Чехия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *