ГЕРБ ще прибере близо 22 млн. лв. държавни субсидии

Това съобщиха от БСП след справка от Министерството на финансите за получените от парламентарно представените партии суми за тримесечието.
За 2010 г. ГЕРБ е получила 17 819 000 лева като субсидия, а само за първото тримесечие на 2011 г. – 5 451 000 лева, ако тази сума се умножи по четири, ще се окаже, че ГЕРБ трябва да получи близо 22 млн. лева през тази година, каза Курумбашев.
Според него субсидията на ГЕРБ се е увеличила, защото има девет независими депутати, които са декларирали, че тяхната субсидия трябва да отива към партията ГЕРБ. „Оттук идва въпросът ще продължи ли премиерът Бойко Борисов да твърди, че ГЕРБ има правителство на малцинството, или ще трябва да потвърди, че ГЕРБ има правителство на напазаруваното мнозинство“, добави той и попита и дали ГЕРБ ще прекрати порочната практика парите да следват депутата.
Курумбашев каза, че субсидията на всички политически партии малко се е увеличила, защото има едно малко нарастване, което е свързано със закони и с минималната работна заплата. Той отбеляза, че за миналата година „Коалиция за България“ е  получила 6 670 000 лева, а за първото тримесечие на тази година – 2 000 000 лева. Курумбашев потвърди, че за първото тримесечие „Коалиция за България“ е получила субсидия и за един независим депутат.
Според Антон Кутев факт е, че всички политически партии имат увеличение на субсидията, само че едни от тях плащали за мнозинството си и купували депутати.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *