Джеф Безос продаде акции на Amazon за милиарди долари

Само в рамките на една седмица главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос е продал акции на компанията на стойност няколко милиарда долара, съобщи Ройтерс. От компанията не са коментирали официално транзакцията.Джеф Безос продаде акции на Amazon за милиарди долари.

Джеф Безос ще финансира проекта Blue Origin чрез продажба на акции на Amazon (снимка: Amazon)

В четвъртък и петък CEO-то на най-големия онлайн търговец се е разделил с акции на стойност 990 милиона долара, а общата стойност на акциите на Amazon, продадени през миналата седмица от Безос, достига 2,8 милиарда долара, информира technews.bg.

През последните три дни на юли Безос е продал акции на стойност около 1,8 милиарда долара, според регулаторни документи, подадени в Комисията за ценни книжа и борси.

Този ход на Безос идва като част от предварително обявен план за търговия 10b5-1. По-рано бизнесменът обяви, че планира да продава акции на стойност около 1 милиард долара всяка година, за да финансира своята ракетна компания Blue Origin.Джеф Безос продаде акции на Amazon за милиарди долари.

Бившата съпруга на Безос, Макензи Безос, която в момента притежава дял на Amazon на стойност над 37 милиарда долара, сега е вторият най-голям акционер в интернет компанията.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *