Наши фирми се борят за US базите

Буш казва къде ще се дислоцират военните му у нас

Български фирми искат да обслужват военните бази на САЩ в България и Румъния. Те се обединиха в бизнес сдружението „Бранинет груп“. Представители на 12-те компании се срещнаха вчера в Котел със зам.-министъра на отбраната Радослав Бозаджиев. Той поздрави родните предприемачи за инициативата им да участват за поръчки за американската армия в Румъния. Миналия месец „Бранинет груп“ подаде оферти, с които участва в поръчки за базите там.

Още няма окончателно решение къде ще бъдат дислоцирани американските военни у нас. Както „Стандарт“ писа, има подмолна война между Сливен и Ямбол къде да спи основният контингент янки. Това може да стане както в района на учебен полигон Ново село, така и в района на авиобаза Безмер. Ние сме предложили различни варианти с всички положителни и отрицателни страни за всеки. Крайното решение ще вземе американската страна, заяви Бозаджиев. Според осведомени решението ще бъде обявено при посещението на президента Буш през юни в България.

Готови сме освен за доставки на стоки да участваме в проектирането, изграждането, строителството, поддръжката и ремонтите на американските военни съоръжения, заяви Димо Коев, председател на „Бранинет груп“. Неговата фирма „Балкански извори“ притежава всички разрешения за работа с американската армия и вече на няколко пъти е обслужвала американските военни по време на ученията им на Ново село.

Георги Мангинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *