Перничани ще стигат до столицата с влак за 45 минути от есента

Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НК „ЖИ“) работи усилено по довършителните дейности от проекта за намаляване времето на пътуване с влак от София до Перник. Това ще стане в началото на месец септември, което ще позволи влаковете да вземат разстоянието между София и Перник за 45 минути. Условията в момента позволяват влаковете в тази отсечка да стигат за около 1 час, съобщиха компанията.За да намали времето за пътуване по тази линия, НК „ЖИ“ извършва заздравяване на земното платно в участъка Владая – Драгичево, както и подновяване на отсечки в 2 междугария – Захарна фабрика – Горна баня с дължина 1600 метра и Горна Баня – Владая с дължина 600 метра. Освен това, компанията ще ремонтира и коловози в гарите Владая и Драгичево. Планирано е да се извърши цялостна рехабилитация и обезопасяване на участъка от линията с дължина 700 метра в района на кв. „Факултета” в междугарието Захарна фабрика – Горна баня.В резултат на текущото поддържане на железния път и стрелките в района на Централна гара София, вече е намалено времето за пътуване до Захарна фабрика с 6 минути. Очаква се ремонтните работи в участъка Захарна фабрика – Горна баня, в междугарието Владая – Драгичево, както и по демонтажа на стрелка ІІ в гара Перник, да приключат около 1 септември 2008 г. След тази дата в участъка ще бъде въведен тактов график за движение на влаковете през 1 час.От днес до 23 юли включително, Национална компания “Железопътна инфраструктура“ (НК“ ЖИ“) ще извършва ремонтни дейности в района на гара Петко Каравелово, общ. Полски Тръмбеш, съобщи БДЖ. По тази причина два сутрешни пътнически влака ще се движат по съкратен маршрут, както следва:

Пътническият влак № 40111 от Самуил за Горна Оряховица, който заминава от Самуил в 05:25 ч., ще се движи само между Самуил и Полски Тръмбеш и в този участък ще запази обичайното си разписание;
Пътническият влак № 40102 от Стара Загора за Русе разпределителна, който заминава от Стара Загора в 07:05 ч., ще се движи само между Стара Загора и Горна Оряховица и в този участък ще запази обичайното си разписание.

За удобство на пътниците, които обичайно преминават през ремонтирания участък, БДЖ ще пусне по време на посочените дни за ремонт допълнителен пътнически влак № 40196 от Полски Тръмбеш до Русе разпределителна, който ще тръгва в 12:02 ч. и ще пристига в 13:50 ч.. За пътниците ще бъдат осигурени автобуси между Полски Тръмбеш и Горна Оряховица, които да превозват клиентите на железопътния превозвач през ремонтирания участък.
econ.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *