Преглед на печата

Испански зарзават не се внася у нас, успокояват печатните издания, цитирайки Мирослав Найденов.

Сега излиза с данни от свое разследване във висшите училища, което показва, че 10 ВУЗ-а нарушават нормите и са претъпкани със студенти, което води до ниско качество на образованието и до висока за тях печалба. От вестника научаваме още, че земеделският министър вече е командировал първото ни земеделско аташе в Брюксел, без дори да дочака благословията на правителството.
В Дневник е поместен коментар за възможността да имаме втора пенсия. Повечето от нас всеки месец дават 5% от осигурителния си доход за втора пенсия, без да знаят къде отиват тези пари, кой ги управлява и каква е доходността им.
Стандарт информира за нов тип измама. Хакери точат сметки през сайтове за залагания, например конни надбягвания или онлайн пазаруване на луксозни стоки.
Друго заглавие във вестника гласи „Бербо падна в казана с парите“. За сър Алекс нашето момче е стока, която трябва да продаде. Коментарът е посветен на футболния мач между „Барселона“ и „Манчестър Юнайтед“, в който Димитър Бербатов изобщо не беше включен дори като резерва.
24 часа излиза със снимка на първа страница на треньора на Бербатов на празния стадион след поражението на отбора му, под която пише, че Алекс Фъргюсън е силно критикуван от пресата във Великобритания, че не е пуснал в мача голмайстора на английското първенство. „Барселона“ победи „Манчестър Юнайтед“ с 3 на 1 в събота.
24 часа информира и за проблема с квотите за улов на калкан. „Нова балканска война клати Европейския съюз“ е озаглавена статията.
Труд допълва темата за Димитър Бербатов с изказване на Христо Стоичков, според когото е абсурдно Митко да не е дори резерва.
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков казва в интервю за Труд, че според HSBC, консултант по проекта АЕЦ „Белене“, така наречената фиксирана цена от 6 млрд. и 300 млн. евро е всъщност минимална, защото има доста условия в договора, които биха я повишили.
Монитор предупреждава „Обират домове с тапа за трезори“ и пояснява, че крадците наемат специалисти по ключалки за 2 хиляди лева на отворен апартамент.
От българското круиз общество чрез вестник Класа алармират за некоректни туристически агенции. В началото на летния туристически сезон се публикуват евтини оферти за ваканция с етикета „круиз“, но всъщност това е пътуване, в което е включен морски транспорт, а не пътуване със специализирани кораби.
Темата на Пари е озаглавена „Още власт за здравния министър“. С промените в Закона за лекарствата му се вменява да управлява 1 млрд. и 800 млн. лв., както и да определя кои лекарства ще влизат в позитивния списък.
„Родители на протест, че няма места в забавачките“, съобщава на челно място Дума и добавя, че в столичния квартал „Дружба“ за 20 години не е построена нито една нова детска градина, а старите се рушат.
В интервю за Новинар бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов заявява, че контраразузнаването трябва да каже има ли изтичане на информация от правителството към чуждите посолства. Поводът за коментара му са дипломатическите грами, оповестени в сайта „Уикилийкс“, за Бойко Борисов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *