Преглед на печата

„Спряха сделки със земя в една трета от България“ – гласи водещото заглавие на ТРУД. Според вестника проблемът е, че няма кой да издава скици на имотите, тъй като са изтекли договорите с геодезическите фирми.
„Българинът пие, пуши и масово е хипертоник, но въпреки това определя здравето си като „много добро“ – с това обобщение ТРУД представя резултатите от европейско здравно проучване и посвещава две страници на темата.
„Всеки пети столичанин посяга към чашката редовно“ – избира като акцент вестник НОВИНАР.
От своя страна 24 ЧАСА пише, че българи, гърци и румънци са европейците, които се самолекуват и търсят доктор само пред умиране. Най-рядко ходят на доктор в Северна България, посочва вестникът.
Водещият материал на 24 ЧАСА е озаглавен „Мозъкът на Наглите – син на архитект и внук на лекари.“ От обширното разследване става ясно, че отвличанията са планирани от Иван Пайнавелов-Сапата, чийто труп бе намерен в Плана планина, след като е бил застрелян при раздор в бандата. „Хамстера навън, крият свидетели“, пише СТАНДАРТ на първата си страница и заключава, че след като съдът пусна един от тарторите на Наглите, бандата е спечелила първия рунд срещу Темида.
Под заглавие „Ядем хляб и шпек мутанти“, вестникът изрежда известни марки на колбаси, наденици и вафли, които съдържат генно модифицирани организми.
ДНЕВНИК посвещава две страници на актуалната напоследък тема, като едно от заглавията е „Призракът ГМО“. „България трябва да въведе европейския регламент за генно модифицираните сортове, въпросът е как, пише ДНЕВНИК.
„Кредитирането се отпушва през лятото“ – под това заглавие ПАРИ представя мненията от дискусия, организирана от вестника. СЕГА констатира, обаче, че оскъпяването на потребителските заеми гони 15 на сто. „Банките у нас са в състояние да понесат още лоши заеми“ – това се твърди в интервю за вестник КЛАСА на председателя на Асоциацията на българските банки Виолина Маринова.
МОНИТОР избира здравна тема за първата си страница: „Всеки втори татко без право на болнични“, пише вестникът и пояснява, че бащи, които не са сключили граждански брак, са лишени от право да ползват болничен за гледане на собственото си дете.
Всички вестници коментират приключилия вчера ремонт на Закона за радиото и телевизията, а ДУМА избира темата за първата си страница: „ГЕРБ не защити ТВ продукцията ни“, гласи заглавието на вестника. „Рекламните агенции вече могат да си купят телевизии, след като отпадна ограничението собственици на рекламни фирми да притежават електронни медии“, пише ДНЕВНИК. „ГЕРБ прие лобистка поправка в медийния закон“, смята вестник СЕГА.
И още една медийна тема: „Здравей, България“ каза „чао“ на Милен Цветков“, пише НОВИНАР. „Нова телевизия тихомълком свали от ефир Милен Цветков“, пише ТРУД. „Григоров сменя Милен, но зад екрана“, пише 24 ЧАСА, според който официалната причина е, че Цветков работи над нов проект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *