Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„4-ма блокират Кулата“
Само четирима гръцки фермери стоят на пост и поддържат блокадата на граничния контролно-пропускателен пункт Кулата – Промахон, съобщи пратеникът на „Труд“ Пламен Кулински. В 21 -ия ден от протеста, който „запуши“ границата ни с Гърция и почти напълно спря преминаването на превозни средства, тракторите на стачкуващите земеделци изглеждат изоставени. Собствениците им чакат на топло инструкции кога да местят машините, а тарторите на протеста наминават, за да контролират ситуацията. През това време фермери играят карти или залагат в казиното на наша територия. Вчера в 16 часа земеделците решиха да отворят „прозорец“, в който през пункта да преминат по 80 ТИР-а в двете посоки. Иначе стачниците пропускаха леки автомобили и автобуси. Очакванията, че чрез намеса на Националната асоциация на българските бизнесмени блокадата ще бъде вдигната, не се оправдаха. Председателят й Светлозар Николов се бе заканил, че ще води преговори до дупка и ще отпуши границата. Вчера в 14 ч той отиде на пункта, премина пеша на гръцка територия, но се оказа, че там няма с кого да разговаря.
„Красиви и при минус 10°“
„Издирват убийците на Борилски“
Престъпление и наказание
„Днес и утре -сняг, студ и вятър“
„Не е важно кой е прав, а кое е правилното“
Лекарите пак се разбуниха. Защото в някои села и градове доктори от „Бърза помощ“ вземат по 40 лв. за извънреден труд, а други, зад съседната стена в новия спешния кабинет, по 100 лв. Да, идеята за тези кабинети, гарантиращи помощ там, където болницата е закрита, безспорно е добра. И браво на екипа на здравния министър д-р Божидар Нанев за нея. Но реформите трябва да са прецизирани. Аз са изпълнени с мисъл – че неизчистени детайли да не съсипят големите им плюсове. Същото важи и за предложени промени в Наказателния кодекс. Новите текстове така да се „изковат“, че виновен за катастрофа примерно с 5-има загинали да не се измъква с по-леко наказание, както и лиснал киселина в лицето на невинен. Въпросът не е в броя на годините зад решетките, а в това изобщо да се стигне до справедливост. И както е казал английският мислител, не е важно кой е прав, а кое е правилното.
„Пъстри костюми, сластни форми и кръшни танци радват местни и туристи в Ляс Палмас – столицата на испанския остров Гран Канария, където се провежда ежегодният карнавал.“
„Ученик пребит след спор във „фейсбук““
След боя пред училището във Варна останаха алени капки кръв върху снега.
Спор за момиче в социалната мрежа „фейсбук“ между двама дванадесетокласници завърши с кървав бой във Варна. Това съобщиха от полицията вчера. Екшънът се разиграл към 17 ч в петък до входа на Руското училище „А.С. Пушкин“. Венци П. от СОУ „Найден Геров“ решил да премери сили със съперника си в любовта Кирил Г. и го причакал да излезе от школото.
„ГЕРБ-ер си дава имунитета, иска го и от Станишев“
Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров сам ще поиска от парламента да бъде свален имунитетът му, а прокуратурата да разследва сделката, при която той е получил 900 декара от държавния горски фонд след замяна. Вчера народният представител показа на журналисти земите. Призовавам експремиерът Сергей Станишев да направи същото, за да се проучи заменката в местността Кара Дере между Бяла и Шкорпиловци, която се свързва с името на брат му, каза Димитров.
„Кмет дари кръв на пострадал от негов шофьор“
Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев се наложи да дарява кръв, след като мъж тежко пострада при катастрофа с неговия шофьор. 32-годишният водач на кметското возило М. С. връхлетял с китайски джип, собственост на общината, върху „Москвич“. Това станало в платното за насрещно движение между махала „Изворче“ и Ловеч в петък. Градоначалническата саможертва спасила живота на пострадалия, но едва ли ще омилостиви следствието.

в. „24 ЧАСА“
„МВР и Европа издирват убийци“
Получилите общо 36 г. затвор заради Борилски се изгубиха на път за Търново
МВР разпореди вчера национално издирване на Георги Желязков и Стоян Стоичков, осъдени на общо 36 г. затвор за убийството на студента Мартин Борилски. Те изчезнаха в четвъртък, когато се чу присъдата – тръгнали от Варна за Търново, но колата им се счупила според адвокат. За двамата има евро-заповед за арест от 2001 г., издадена във Франция.
„Френският посланик Етиен дьо Понсен: Изчезнали?! Във франция това не може да се случи“
„Я по-кротко в самолета!“
Авиокомпаниите правят черни списъци за нежелани пасажери
„Азис у дома: Въртя си сармички по цигански“
„Дълга зима – до май“
2010 г. обръща досегашната тенденция

в. „СТАНДАРТ“
„Пращат тирове срещу тракторите“
Бизнесът на нож с гърците, дава им последен шанс
„Канада качи Г-7 на шейна“
„Ултиматиум за комшиите“
Предприемачи от южната съседка се отмятат за подкрепа
Стачкуващите фермери се стреснаха и пуснаха 130 камиона
Бесни шофьори скочиха на туристи
Кръчмар пои с вода стотиците затапени на пътя
„Димитър Бербатов е скрил топката на Ричард Хюз. Капитанът ни се отпуши и с осмия си гол за Манчестър Ю този сезон подпечата победата с 5:0 над Портсмут“
„Пребиха ученик с бокс“
Момче от Варна е с потрошена челюст след бой, уговорен в интернет. Жестокият удар бил с метален бокс. Дванадесетокласник от гимназия „Найден Геров“ беше задържан за нападението над своя връстник. Мелето станало близо до Руското училище, където учела жертвата. Младежите си поговорили на висок тон, за да се нахъсат и се нахвърлили един върху друг.
„Бойко поиска Крумови закони“
Цветанов: Не може нападатели на жени да се измъкват с условни присъди
Да помагаме на жертвите, настоя шефката на НС Цецка Цачева
Борисов добави, че освен жени, и мъже ставали жертви на такива деяния. „За мъжете не ми е жал. За една жена обаче това е по-лошо от убийство“, отсече той.
„Мис България’99 знае всичко за Левски“
„Наши студенти в Би Би Си и Еърбъс“
Наши студенти влизат в Би Би Си и Еърбъс. Едногодишен стаж в световните компании предлага университетът „Салфорд“ от Великобритания. Той е един от 50-те ВУЗ-а от Европа и САЩ, които участват на изложението „Световно образоване“ в столичния хотел „Хилтън“. Холандия пък кани за безплатно висше.
„Цената на „Тракия“ закована до стотинка“

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„ДО ЖИВОТ ЗА АТАКА С КИСЕЛИНА“
24 са жертвите у нас, арестувани са само двама от нападателите
Крумови закони за извергите, заливащи жени с киселина, поиска Бойко Борисов.. През последните 20 години жертвите на зверските атаки са 24, а само двама от извършителите са заловени.
„Търсят убийците на Борилски с Интерпол“
Духнали зад граница
„Биг брадър“ Връща гурбетчиите“
С 200 бона и апартамент
„129 млн. евро джакпот в евромилиони“
„Днес и утре преспи на север, лед по морето“
Преспи и снегонавявания ще ударят днес и утре Североизточна България, докато регионът още се съвзема от последните снежни блокади. Поледици пък се очакват по цялото Черноморие. Шофирането се превърна в истинско изпитание след падналия сняг.
„Полският съд реши Павел и Николета при майката“
Тодор Василев ще плаща издръжка 800 лв.
„5 бона глоба за фиктивен автопреглед“
„НОВИ ДВАМА НА КОСЪМ ОТ ЛАВИНА“
Дни след последния затрупан
Четирима се почупиха в Пампорово
„Наш пилот в историята“
Арабаджиев 10-и в Абу Даби

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *