Преглед на печата

За последните 2 години Алексей Петров не е говорил по телефона с нито един човек от подземния свят, нито пък с действащ политик, с изключение на Бойко Борисов, пише Труд. Изданието цитира думи на адвокат Румяна Радкова пред БНР, че ДАНС е направила проверка на Петров, според която той е чист и не е свързан с престъпления.
Грандиозният скандал между министъра на културата Вежди Рашидов и заместник-председателя на ДПС Лютви Местан придобива нови размери, отбелязва Новинар. В неделя в спора се включи Сабиха Местан, която обяви пред „Хоризонт“, че Рашидов й оказвал натиск, за да може снаха му да бъде назначена на щат в театъра.
Няколко последователни леки земересения са в състояние да деформират конструкцията на една сграда, твърди за Република инж. Константин Косев от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Дори при слабо земетресение се образуват микропукнатини, които влияят върху стабилността на сградите, предупреждава той.
„Осигурителните прагове няма да растат“, е темата на деня за вестник Пари. Оживлението в икономиката не е достатъчно за покачване на минималните доходи и там, където има увеличение, то ще е символично, допълва изданието.
Лекарствата в България са най-евтини, което обаче се компенсира от високия ДДС, който държавата отказва да намали, пише Сега. Именно данъкът е причина крайната цена на медикаментите у нас да е по-висока, отколкото в доста страни в Европа, отбелязва изданието.
Купуваме с 12% повече лекарства през първата половина на годината в сравнение със същия период на 2009 г., пише Дума. Очаква се потреблението през годината да е увеличи с още около 8%.
Има консенсус, че ставката на ДДС в туризма трябва да бъде уеднаквена, но тя трябва да бъде фискално неутрална, заяви по БНР заместник-икономическият министър Иво Маринов, пише Труд.
Рекламата на туризма ни трябва да е по женски канали, тъй като България е място за семеен туризъм, дестинациите за който се избират повече от жените, заяви пред БНР шефът на голям туроператор Валентин Йосифов, пишат по темата 24 часа и Сега.
Инвеститори са посетили над 40 пъти „Кремиковци“ по повод днешния търг за продажба на ативите му, съобщава Класа, като цитира синдика на предприятието Цветан Банков. Ако днес не се появят кандидати, до 2 месеца ще има възможност за провеждане на втори търг, допълва Банков.
Нелегалният пазар на цигари е достигнал една трета от целия пазар, алармира Дневник. За да отговорят на повишената контрабанда, производителите прибягват до пазарни методи – по-малко цигари в опаковка и завръщане на по-евтини марки.
„Посягаш на детето си – отиваш на психотест“, пише Стандарт. Това предвижда нов Кодекс за детето и семейството, подготвян от ГЕРБ и социалното министерство, чиято цел е проблемите на хлапетата да е решават заедно с тези на родителите им.
Очаква се през следващите 5-6 години в околностите на София да бъдат вдигнати около 250 000 нови жилища, съобщава Монитор. Най-много от тях се предвиждало да бъдат построени в полите на Стара планина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *