Преглед на печата

България и Румъния вероятно няма да се присъединят към шенгенското пространство през 2011 г. заяви пред Българското национално радио лидерът на социалистите в Европейския парламент Мартин Шулц, пише Новинар. Шанс за присъединяване в средата на следващата година има, ако покажем огромен напредък в съдебната реформа и борбата с престъпността.
Протестите на лекарите, насрочени за днес, са пред провал, отбелязва Монитор. Медиците от страната масово отказвали да излязат на площада пред Народното събрание. В интервю за БНР министърът на здравеопазването Стефан Константинов посочи, че парите за здраве през 2011 г. ще бъдат с 400 млн. лв. повече спрямо тази година, пише още изданието.
Спешните центрове в страната могат сравнително лесно да бъдат организирани в информационна мрежа, пише 24 часа. Създаването на мрежата е по-скоро въпрос на организация, отколкото на голяма инвестиция, убеден е шефът на „Пирогов“ проф. Димитър Раденовски.
МВР почва ревизия на престъпността на прехода, пише Сега, като цитира вътрешния министър Цветан Цветанов. Според Цветанов така ще се разсеят съмненията на всички пострадали и техните близки, че нещо е скрито и недовършено.
Заплатите на ръка остават, заради високите такси на банкоматите, пише Стандарт. Това е решението на депутатите от бюджетната комисия, които приеха на първо четене закона за ограничаванена плащанията в брой.
„Стандартът „Стара планина“ е на път да се освободи от държавата“, е темата на деня за вестник Пари. От Асоциацията на месопреработвателите ще поискат марката да бъде браншови стандарт и държавата да се оттегли от качествения контрол.
Банките ще поемат управлението на евросредствата за бизнеса, съобщава министърът по еврофондовете Томислав Дончев, цитиран от Дневник. Първоначално това ще стане експериментално от догодина, а, ако моделът се окаже успешен, банките ще поемат управлението през следващия програмен период от 2014 г.
Програма „Христо Ботев“ на Националното радио ще остане оазис на културата, обещава новият й директор – композиторът Стефан Димитров в интервю за вестник Класа. Програмата е конструирана много добре, но в нея биха могли да бъдат внесени малки подобрения, отбелязва Димитров.
Разкопани са гробовете на 11 български офицери, загинали през Първата световна война и погребани в черквата в Ново село, Щипско, пише Дума, като цитира информация на ВМРО-БНД. От партията настояват за незабавни стъпки за възстановяването на военните гробове.
„Правителственият авиоотряд стана бърза помощ“, отбелязва Република. Половината полети на авиоотряда вече са за спасяване на пострадали хора, съобщава генералният директор на „Авиоотряд 28“ Пенчо Пенчев.
Тази година Дядо Коледа е българин и затова шейната му, теглена от елени, не тръгва от Лапландия, а от… Панчарево, съобщава Труд. Това се случва в коледния рекламен клип на „Кока-Кола“, който ще обиколи 90 страни в целия свят. В червените ботуши влиза актьорът от малък градски театър „Зад канала“ Иван Петрушинов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *