Преглед на печата

Премиерът Бойко Борисов лъже, че в митниците не са назначавани хора под натиск и скоро в публичното пространство може да се появи компрометиращ подслушан разговор между него и шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, пише Труд. Изданието цитира лидерът на партия РЗС Яне Янев, както и изказвате на колегата му Емил Василев пред Националното радио.
„Яне пусна нова бръм-бръм серия, топи Менда и Фидосова“, пише Стандарт по повод разпространените вчера от РЗС подслушани телефонни разговори между Ваньо Танов, Менда Стоянова и Искра Фидосова от ГЕРБ.
Менда Стоянова заяви пред БНР, че не се разпознава в записания разговор, отбелязва Република. Стоянова не отговори на питането дали е оказвала натиск за назначения.
Европейската комисия разследва България за отпускане на предполагаема държавна помощ в полза на Корпоративна търговска банка и свързани с нея група от медийни и телекомуникационни компании, са съобщили за Сега източници от Брюксел. Повод са разкритията, че банката държи близо 50% от свободните пари на държавните предприятия към края на март 2010 г.
Като страна-членка на Европейския съюз можем да получим максималния размер компенсации във връзка с откритото огнище на шап, пише Дума. Това е станало ясно след разговор на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с еврокомисаря по здравеопазване Джон Дали.
Колоритната борба на земеделския министър за качествени храни и опитите за контрол на цените не може да прикрият нерешените проблеми в сектора, отбелязва вестник Пари. Действията на министъра не пораждат оптимизъм, отбелязва изданието.
Хранителният бранш опитва самоконтрол чрез стандарти, посочва Дневник. В отсъствието на адекватен надзор на държавата все повече съюзи в сектора създават национални критерии за продуктите.
Академиците от Българската академия на науките да образуват консултативен орган към кабинета, предлага просветният министър Сергей Игнатов, пише Новинар. Така хората, които преди година вицепремиерът Симеон Дянков нарече „феодални старци“, ще съветват министрите, отбелязва вестникът.
Всички нарушения, извършени от таксиджии, служители на спедиторските фирми и превозвачите да бъдат качени в инернет, ще предложат от КАТ, посочва Монитор. Мярката се налагала, след като таксиметров шофьор, имащ 62 акта за пътни нарушения, предизвика скандал и побой и беше прострелян от пътник в друга кола в центъра на София.
Специализиран детски наказателен съд ще бъде въведен до края на следващата година, заявява в интервю за 24 часа заместник-министърът на правосъдието Даниела Машева. Пред съда ще застават само деца, извършили тежки престъпления.
Десетима свидетели чули и видели бебето от Горна Оряховица да плаче и мърда 17 часа след раждането, се твърди в друга статия на изданието, по повод инцидента, станал в края на миналата година.
Българското национално радио утвърди 9-членния състав на новия Обществен съвет, отбелязва Класа. На първото си заседание съветът обсъди регламента за присъждане на годишните награди „Сирак Скитник“ на 25 януари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *