Преглед на печата

За нов рекорд на лошите и преструктурираните кредите, съобщава от първата си страница Труд, позовавайки се на отчет на централната банка. В края на годината те са били почти 20 процента от всички банкови заеми в страната. Това означава, че почти всеки пети кредит има проблем с обслужването, пише изданието.
24 часа и Сега продължават темата, акцентирайки на факта, че за една година спестяванията на българите са се увеличили с 3 милиарда лева.
Монитор извежда новината, че януарските сметки за парно ще са по-ниски от декемврийските. Средно по две авариите са ставали всеки ден в топлофикационната мрежа на София, пише вестникът. Това показвали данните от проверката на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Само за 2010 година пробивите в мрежата били 732.
Абонатите на „Топлофикация“ ще плащат два пъти за ремонти, информира от челната си страница Дневник. Става въпрос за това, че част от ремонтите са били калкулирани в сметките на абонатите, но не са били извършени.
Дума алармира, че се задава зърнена криза. Всъщност, заглавието е БСП:“Страната вече е в зърната криза. Според социалистите в момента държавата имала запаси от зърно, но много от тях били обявени за износ. В същото време внасяме зърно на много по-високи цени – над 500 лева за тон, пише ежедневникът.
Водеща новина за Стандарт е предложението на депутати от ГЕРБ „грижата за болно дете да се брои са стаж“. Те са решили да внесат поправката в Закона за закрила на детето и за хората с увреждания. Тя ще позволи на родителите на малчуганите с тежки заболявания или недъзи да посветят цялото си време на тях, без да губят стаж за пенсия и осигуровки.
Вестникът съобщава също, че социалният министър Тотю Младенов е обявил за евентуално увеличаване на пенсиите през лятото, без да уточни с колко. Според него от средата на 2011 можело да се увеличи и минималната работна заплата.
Над 2000 лева са нужни на семейство за да живее нормално, е заглавието на Новинар. Това показвало изследване направено от КНСБ. Данните от проучването сочат още, че животът в България е поскъпнал с 6,4 на сто през декември.
Печатът отделя много място на трагично загиналия българин в атентата на московското летище „Домодедово“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *