Преглед на печата

 
 
 

 

 

„Сега“ съобщава на първа страница „Държавата ще нарежда на лекарите какви лекарства да изписват“. Идеята е да се утвърдят алгоритми за лечението на болестите, които да указват какви видове препарати и какви дози да се предписват при всички състояния и болести, уточнява изданието.
Галя Горанова от в. „Сега“ коментира, че премиерът Борисов е повторил гафа си в Чикаго от миналата година при сегашното си посещение В Ню Йорк. На среща със сънародниците ни там министър-председателя с шеговит тон е заявил за българите в България, цитирам „Мачкаме ги, затова са …доволни.“ „Труд“ коментира поместената вчера във в. „Сега“ стенограма от срещата на Бойко Борисов с българската общност в Ню Йорк.
Според „Труд“, договорът на новия треньор на националния ни отбор по футбол Лотар Матеус е за 20 хиляди евро месечна заплата със срок 14 месеца.
„Стандарт“ на челно място пише, че за адресна регистрация в София вече ще се иска нотариален акт, който да удостоверява собственост на имот в столицата. Целта е да се намали регистрацията на много хора на един и същ адрес. Идеята на регионалното министерство ще стане задължителна за цялата страна след време.
Още едно стряскащо заглавие на днешния празник на независимостта – „Република“ пише „Болниците заменят сгради за бинтове“. Дълговете на лечебните заведения са стигнали 400 млн лв.
„Новинар“ помества интервю с външния експерт към Висшия съдебен съвет Пейчо Пеев, който уверява, че напролет всеки корумпиран магистрат ще има досие. Изграждащата се нова информационна система ще гарантира пътя на жалбите и сигналите до най-високо ниво, казва още специалистът.
„Монитор“ информира, че след проверките на данъчните служители, оборотът в питейните заведения се е повишил с един милиард лева. Според изпълнителния директор на Нацционалната агенция за приходите Красимир Стефанов, очакваните приходи от акциите са близо 200 млн лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *