Прогнозират слабо лято за италианските хотели и плажове

Със сигурност лятото на 2008 няма да остане в историята като добро за хотелите и за управителите на плажовете в Италия, нададе тревога вестник „Стампа“. Причини за това са както слабият долар и изпразнените джобове на италианците, така и проблемите със сигурността на Апенините.
Два милиона италианци по-малко, в сравнение с миналата година,ще прекарат летните си ваканции на море. Това означава, че 38 милиона италианцисе очаква да отидат на море през това лято.
21 милиона италианци, или 42% от населението, смятат да си останат вкъщи. 10 милиона италианци пък възнамеряват да прекарат само по някой уикенд на морето.
През 2001 година италианският туризъм ерегистрирал оборот от75 милиарда евро, докато през 2008 се очаква той да бъде с едва милиард евро в повече.
6 от всеки 10 италианци признават, че през това лято ще прекарат отпуските си по доста различен от предишните години начин, заради финансови проблеми. Повечето от жителите на Апенините се ориентират към кратки ваканции. От 9 дни през миналата година сегашните ваканции ще бъдат среднопо 6 дни, твърди изданието. Едва 1 % са италианците, които ще прекарат по един месец ваканция на море.
За сметка на това слабият долар води до увеличаване с 40 % на италианците, които ще се насочат към ваканции в Съединените щати.
Предвижда се спад от 8% в резервациите за италианските курорти чрез туроператорите.
prontosofia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *