Прогнозират трудни дебати в Европарламента

Германското списание „Шпигел“е на мнение, че Франция е големият печеливш при разпределението на постовете в еврокомисията. Изданието смята,че естранно задоволството на германското правителство от поемането на поста комисар по енергийните въпроси от Гюнтер Йотингер, тъй като той няма такава голяма тежест след либерализирането на енергийния пазар.
„Шпигел“ прогнозира трудни дебати в Европарламента в средата на януари при одобряването на еврокомисарите и цитира две имена – на Оли Рен и на Румяна Желева. За Желева специално социалдемократите искат „основно да проучат“ твърденията в български медии за връзки с организираната престъпност на съпруга на сегашния български външен министър и бъдещ комисар за международното сътрудничество.
Великобритания е притеснена от разпределянето на постовете в новия състав на Европейската комисия и претърпя разочарование, след като френското лоби успя да спечели за Франция ключов пост с регулаторни функции върху финансовата индустрия в ЕС, която включва и лондонското Сити, коментира. „Индипендънт”.
Мишел Барние беше посочен за еврокомисар по вътрешния пазар, един от най-важните ресори в ЕС. Франция отдавна се очерта като привърженик на идеята за установяване на контрол над банките, които смята за отговорни за рецесията. В тази перспектива се вписват и намеренията за реформиране на лондонския финансов център, в който са съсредоточени 80% от европейската финансова индустрия.
Британският премиер Гордън Браун предупреди Иран, че трябва да покаже искрено желание за промяна, за да избегне икономическите санкции от страна на ООН, съобщава „Дейли телеграф”. През 2006 г. ООН наложи на Иран три вида търговски и финансови санкции отново заради ядрените дейности на Техеран.
Голф състезателят Тайгър Уудс катастрофира с автомобила си в 2 часа сутринта, малко след като потеглил от дома си в предградие на Орландо, щата Флорида, пише „Таймс”. Уудс е бил приет в болница, след като се е блъснал в пожарен кран и дърво. След това е изписан в добро състояние. Причината за катастрофата остава неизвестна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *