AIG ще набира близо 1 млрд. долара от продажбата на дял в презастраховател

Американският застраховател American International Group Inc., който получи спасителен заем от държавата, очаква да набере 988 млн. долара от продажбата на акции в презастрахователната компания Transatlantic Holdings Inc, съобщи Bloomberg.
Според съобщение на AIG компанията е предложила 26 млн. акции на цена от 38 долара за брой. Преди продажбата застрахователят е имал дял от около 39 млн. акции, или 59 на сто от Transatlantic. След транзакцията делът на AIG ще се понижи до по-малко от 20 на сто.
AIG беше принудена да свие плановете си за продажба на цели подразделения, тъй като рецесията понижи стойността на активите в застрахователния сектор и в същото време оскъпи финансирането за евентуалните купувачи.
AIG, която търси начини да изплати заема към държавата на стойност 182,5 млрд. долара, досега е обявила сделки за 5,6 млрд. долара.
Transatlantic е вторият по големина застраховател в САЩ след Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет. Печалбата на Transatlantic за първото тримесечие се е понижила с 35 на сто до 75,2 млн. долара.
AIG, която за миналата година има загуба от 99,3 млрд. долара, е на „червено“ от шест поредни тримесечия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *