Amazon обяви осем дни с намаления по празниците

Американският онлайн търговец на дребно Amazon представи повече детайли за плановете си за двата най-важни свои дни в годината – т. нар. „Черен петък“ (Black Friday – денят след Деня на благодарността, който е възприет за начало на коледното пазаруване и обикновено се предлагат значителни намаления на цените на стоките) и „киберпонеделник“ в САЩ (Cyber Monday, понеделник след празниците около Деня на благодарността – бел. ред.), пише The Time.

Сделките за Черния петък започват от 20 ноември, като нови намаления ще се добавят на всеки пет минути в продължение на осем дни. Онлайн търговецът на дребно пуска различни сделки на етапи, така че купувачите ще трябва да проверяват постоянно в сайта в продължение на седмицата до Деня на благодарността, за да знаят какво актуално е в продажба.

Сайтът за пазаруване също ще пусне 10 отстъпки за „Сделки на деня“, които започват в полунощ на Черния петък.

Тези, които ползват мобилното приложение на Amazon, ще получат достъп до ексклузивни оферти. Тези продажби също ще бъдат пускани на ежедневни вълни, започвайки от Деня на благодарността и продължавайки до 9 декември.

Ще има и т. нар. „app only deals“ (сделки само чрез приложения), които ще са налични за приложението в iOS, Fire OS и Android.

А ето и някои от по-интересните джаджи, за които в Amazon ще има неколкократни намаления:

– Kindle Paperwhite за 99 долара (регулярна цена 119 долара)
– Fire Kids Edition за 85 долара (редовна цена 99 долара)
– 25 долара намаление за Amazon Fire TV
– 15 долара намаление за Amazon Fire TV Stick
– Samsung 32-инчов 1080p LED TV за 177,99 долара (редовна цена 379 долара)
– Samsung 75-инчов 1080p LED Smart TV за под 2 000 долара (редовна цена 3299 долара)
– TCL 55-инчов Roku Smart LED TV за 348 долара (редовна цена между 719 и 849 долара)
– Jawbone UP3 за 99 долара (редовна цена 179,99 долара)
– 50 долара намаление за конзолите Xbox One

Представянето на детайлите стана факт, след като по-рано през месеца Walmart обяви, че ще прави нови намаления всеки ден до края на сезона на коледното пазаруване.

Междувременно подразделението на Amazon в Германия е заплашено от поредна стачка, след като синдикатът Verdi обяви, че са възможни протести преди Коледа, предава DPA. Кога и в кои логистични центрове в Германия ще има протести, засега не е обявено, защото ефективността на стачните действия ще се повиши с изненадващи акции, поясни пред агенцията ръководителят на синдиката Йорг Лауенрот-Маго. „Очаквам обаче да не се стачкува само в Лайпциг“, поясни той.

И през миналите две години през Коледните празници имаше ефективни стачни действия при част от служителите на Amazon във федералната република. Американският концерн обаче не се впечатляваше особено и подчертаваше, че клиентите ще бъдат обслужени както обикновено.

Verdi иска да наложи почасово плащане в Amazon на нивото на това в търговията на дребно и каталожната търговия. Онлайн търговецът обаче не се съгласява с това, като счита, че е логистична компания и пояснява, че заплащането в компанията е в горния сегмент на средното за бранша.

Verdi не споделя опасенията, че Amazon може да напусне Германия заради продължителните протестни действия. „Германия предлага оптимални условия за бизнеса, който оперира Amazon. Има подходяща инфраструктура, тя не може да се премести с бизнеса“, казва Лауенрот-Маго.

В Германия Amazon има девет логистични центъра – в Лайпциг, Грабен, Райнберг, Верне, Пфорцхайм, Кобленц, Бризеланг и два в Бад Херсфелд. В тях работят около 11 хил. служители на пълно работно време. Към тях през коледния сезон се добавят и няколко хиляди сезонни работници. Американският концерн междувременно изгради големи логистични центрове в съседните Полша и Чехия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *