Boeing ще съкрати още 7000 работни места

Американският производител на аерокосмическа техника Boeing Co. задълбочава съкращенията на работни места, тъй като коронавирусът и проблемите с модела самолети 737 Max притискат финансите на компанията.

Boeing to delay 777X as demand drops for big jets - sources | Fox Business

До края на следващата година ще бъдат премахнати допълнителни 7000 работни места, като общата редукция на персонала ще достигне 30 000 души, посочва Boeing в имейл в сряда, последвал финансовия отчет на концерна, съобщава Bloomberg.

В началото на годината Boeing е разполагала с около 160 000 служители преди пандемията от COVID-19 да се разпространи по света и да принуди голяма част от авиокомпаниите да приземят своите самолети, информира investor.bg.

Predicaments of Boeing in India - Mentour Pilot
 „Ние се приспособяваме към тази нова реалност, като управляваме отблизо нашата ликвидност и трансформираме нашето предприятие, за да бъде по-гъвкаво и по-устойчиво в дългосрочен план“, заяви главният изпълнителен директор на Boeing Дейв Калхун.

Някога силно рентабилната компания сега внимателно следи своята ликвидност и нарастващия си дълг, докато се насочва към безпрецедентен спад, обхванал целия въздушен транспорт. Boeing е изгорил около 22 млрд. долара пари в брой от март 2019 г., когато регулаторите принудиха всички компании, използващи самолети 737 Max да ги приземят след две фатални катастрофи.

За Boeing акцентът е „пари, пари и пари“, споделя Джордж Фъргюсън, анализатор от Bloomberg Intelligence, в интервю преди обявяването на резултатите на компанията за тримесечието. „Всички ще се фокусираме върху доставките и коментарите за това колко самолета 737 Max могат да извадят от инвентара през следващата година“, добавя Фъргюсън.

Цената на акциите на Boeing спада с 3,5% към 21:30 ч. българско време. Книжата на концерна са поевтинели общо с 52% от началото на годината, което представлява най-големият спад за книжата на представител на бенчмарка Dow Jones Industrial Average.

Инвеститорите се бяха подготвили за мрачен доклад, след като Boeing успя да достави едва 28 самолета през третото тримесечие, което е с 55% по-малко от същия период преди година.

Защо Airbus спира производството на най-големия пътнически самолет в света:: Investor.bg

Boeing отчете коригирана загуба от 1,39 за акция, което се оказа по-оптимистичен резултат от средната оценка на анализаторите за загуба от 2,08 долара за акция.

Приходите от продажби спадат с 29% до 14,1 млрд. долара, което е по-малко от пазарната прогноза за приходи в размер на 14,1 млрд. долара.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *