Credit Suisse с тежка загуба за Q1

Швейцарската банка Credit Suisse, която отписа активи за близо $5.3 млрд. през първото тримесечие на годината, днес оповести по-голяма от очакваното загуба за същия период. Въпреки че пазарите демонстрираха известна стабилност през април, банката предупреди за още турбуленции в следващите месеци.
„В условия на криза, хората непрекъснато виждат прословутата светлина в края на тунела, която обаче се оказа от фаровете на насрещно идващия влак“, коментира изпълнителния директор Бради Дуган. Загубата на поверената му институция за първото тримесечие бе 2 млрд. долара.
Credit Suisse бе една от банките ударени по-слабо от кредитната криза. Европейската банка пострадала най-силно от американската ипотечна криза бе UBS, която по-рано тази седмица предупреди, че ще ограничи инвестиционното си банкиране.
Загубата на швейцарската банка е първата й от пет години насам. Анализаторите се надяваха тя да не премине $850 млн., но не се оказаха прави. В същото време от Credit Suisse поясниха, че са намалили рисковите си експозиции с 41% при финансовите инструменти и с 25% в ипотечния сектор.
Акциите на компанията са почти без промяна в Цюрих днес до ниво от 53 швейцарски франка.
Q1 – първо тримесечие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *