DWN: Докато ЕС се разпада, НАТО си играе на война

Вместо да окаже на ЕС реална помощ, от която европейците така силно се нуждаят по време на миграционната криза, НАТО провежда най-големите учения за последното десетилетие, пише немското изданиеDeutsche Wirtschafts Nachrichten.

„Кризата с бежанците премина всички възможни граници. Правозащитни организации твърдят, че хуманитарната катастрофа през зимата е неизбежна. В страните от ЕС в същото време цари истински политически хаос. Властите се опасяват, че по-нататък ще бъде още по-лошо. Докато европейските изнемогват с последни сили, НАТО – организацията, притежаваща всички необходими ресурси, не прави нищо за решаването на проблемите. С какво се занимава в това време финансираната за сметка на европейските данъкоплатци НАТО? Всяка нормална армия в подобна ситуация би организирала хуманитарна помощ. Алиансът би могъл да се заеме с осигуряване на европейските граници“, посочва изданието.

Кризата с бежанците постави сигурността на Европа на границата на колапса, а НАТО се прави, че нищо не става. „Вместо това НАТО – тази държава в държавата, провежда в Средиземно море най-големите военни учения за десетилетието. Всички ще бъдат задействани в ученията с претенциозното название „Единен тризъбец“, имитиращи война с Русия, докато в съседство се разпада Европа, а Ангела Меркел предпазва от военни конфликти на прага на ЕС“, отбелязва DWN.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *