Fiat и Peugeot се обединяват

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) и Peugeot S.A. Group представиха предварителния си план за сливане. Сделката е на стойност 50 млрд. долара, пише „Блумбърг“.Fiat и Peugeot се обединяват.

Резултат с изображение за фиат и пежо
преди 8 часа

Според предложението акционерите на всяка от компаниите ще държат 50% от акциите на обединеното дружество. Инвеститорите във Fiat ще получат дивидент от 5.5 милиарда евро, докато тези на PSA – около 3 милиарда евро.Fiat и Peugeot се обединяват.

Сливането между Fiat и Peugeot ще създаде автомобилен производител за 50 милиарда долара, който ще може да се конкурира с лидерите в индустрията, информира infostock.bg.

Също така то ще помогне на двете компании да се справят с финансовите и управленските пречки пред тях. От друга страна обаче новата група ще бъде изправена пред сериозни предизвикателства. На първо място това е свързано със забавянето на търсенето в глобален мащаб.

Сделката ще позволи на производителите да обединят технологиите си в автомобилостроенето, намалявайки капиталовите разходи и освобождавайки капитал за инвестиции в нови електрически модели, което ще им е необходимо, за да се конкурират на пазарите в Европа и Китай.

Най-големите световни производители на автомобили се опитват да преструктурират бизнеса си с нарастването на натиска върху разходите и забавянето на глобалният пазар на автомобили след период на бурен растеж.

Консолидацията на автомобилната индустрия отдавна е многогодишна тема, особено в Европа, където претъпканият пазар и строгите правила за вредни емисии създават сериозни затруднения на компаниите.

Автомобилните производители също са под силен натиск да правят иновации с електрическите превозни средства и технологии за самостоятелно шофиране, принуждавайки традиционни съперници да си сътрудничат в споделяне на инвестиционното натоварване.

Това не е първия опит на Fiat за създаване на мултинационална компания. През месец май нараснаха спекулации за потенциално сливане на бизнеса на две автомобилни компании – Fiat Chrysler и Renault, която можеше да доведе до по-голям и силен играч на пазара.

Почти една трета от глобалната работна сила на Fiat – около 198 500 души, са базирани в Европа, въпреки че компанията реализира почти цялата си печалба в Северна Америка.

Fiat трябваше да даде на Renault достъп до северноамериканския пазар, докато френските заводи да подпомогнат на Fiat да се разшири в Русия. Но сделката пропадна и сега явно от Fiat насочват вниманието си към други основен френски производител на автомобили.

Спадащите продажби в трите основни региона – Китай, САЩ и Европа, донесоха допълнителна спешност за консолидацията на двете автомобилни компании.

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *