FOREX търговия – анализ 12/05/2008

EUR/USD
През април европейската валута нови исторически максимуми, превишавайки 1.6000, но развитието на ръст над това ниво не й се удаде. През изминалата седмица европейската валута достигна минимални за последните 2 месеца равнища, след което направи корекция. На седмичния таймфрейм двойката се задържа над зоната на подкрепа 1.5350-1.5400, което се явява позитивен сигнал за еврото. Краткосрочния низходящ натиск по двойката се запазва докато европейската валута остава под 1.5640-1.5700. На дневната графика двойката сформира „дожи”, което може да сигнализира в полза продължаване въсходящата корекция на еврото. Укрепване на двойката под 1.5410 ще даде сигнали за по-нататъшен спад на европейската валута. Връщане над 1.5550 може да провокира по-нататъшно възстановяване на двойката.

GBP/USD
През април паунда продължи коносолидацията, след което възобнови понижението през май. Средносрочния низходящ натиск по двойката се запазва. През изминалата седмица английската валута рязко се понижи, като успя да предолее силното ниво на подкрепа 1.9600. На дневния таймфрейм двойката възобнови низходящата тенденция след няколкото неуспешни опита да развие ръст. На четиричасовата графика е сформирана конвергенция, което може да предизвика корекционен ръст на паунда. Двойката остава в рамките на краткосрочния низходящ канал. Укрепване под нивото 1.9450 ще сформира сигнали за понижение на английската валута в района на 1.9340. Ръст над 1.9600 може да провокира възстановяване на паунда.
USD/JPY
В април двойката не успя да развие низходящо движение и рязко нарастна.. Ситуацията на фондовите пазари продължава да остава основния двигател за йената. През изминалата седмица двойката не успя да развие въсходящо движение и да преодолее съпротивата 105.70, след което рязко се понижи. На седмичния таймфрейм низходящия натиск намаля, макар че неспособността на двойката да се закрепи над 105.70 носи риск от възобновяване на понижението. На дневната графика риска от ръст се запазва докато двойката се намира над 102.70. В случай на ясно укрепване под това равнище съществува и риск от възобновяване на низходящото движение. Ръст и укрепване над 103.70 ще даде сигнали за ръст на двойката.
USD/CHF
През април двойката се възстанови след рязкото спадане през март, въпреки че риска от възобновяване на низходящата тенденция се запазва. През изминалата седмица двойката не успя да пробие важното ниво на съпротива в района на 1.0600 и рязко се понижи. На седмичния таймфрейм индикаторите се обръщат, макар че риска от възобновяване на низходящата тенденция ще бъде актуален докато двойката се намира под 1.09. На дневната графика двойката преодоля трендовата линия и засега остава над 1.0370, риска от продължение на ръстта в района на 1.0900 остава актуален. Двойката коректира в района на важната подкрепа 1.0370, като укрепване под това равнище може да предизвика по-нататъшен спад. Укрепване над 1.0500 ще даде сигнали за по-нататйшен ръст по двойката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *