Hertz разпродава хиляди от автомобилите си на занижени цени

Седмици след подаването на заявлението си за защита от фалит по глава 11 на 22 май, компанията за наемане на автомобили Hertz продава автомобили от своя автопарк със сериозни отстъпки.

Снимка: iStock

Към събота сутринта Hertz разполага с хиляди употребявани автомобили, обявени за продажба, на своя уебсайт HertzCarSales.com. Обемът на автомобилите за продажба в даден район зависи от местоположението, използването им, а превозните средства се доставят безплатно до 75 мили,информира infostock.bg.

Пандемията от коронавирус принуди няколко големи компании, от различни сектори, които имаха проблеми и преди това, да подадат заявления за фалит, за да се опитат да оцелеят. J. C. Penney, Neiman Marcus, Tuesday Morning са сред търговските веригите, подали заявление за фалит от началото на пандемията. Конкурентът на Hertz – Advantage Rent A Car подаде молба за съдебна защита от кредиторите си на 26 май.

Hertz | Madrid-Atocha.com

Настоящият автопарк на Hertz се състои от около 700 000 коли под наем, които значително намалиха стойността си поради рязък спад в цените на употребявани автомобили, причинен от свободното падане на продажбите на автомобили, произтичащи от пандемията.

При търсене в уебсайта на Hertz на разстояние 1000 мили от Форт Лодердейл, Флорида, имаше повече от 23 500 коли на разположение за покупка в събота 2017 г.

И един пример – Hyundai Elantra SE Sedan с близо 71 000 мили, се продава за 7 597 долара. Според уебсайт iSeeCars.com, колата се е продавала с 1 740 долара под пазарната й цена.

При търсене в рамките на 1000 мили от Бевърли Хилс, Калифорния, са били открити близо 21 000 коли на разположение в събота.

Извън радиуса от 75 мили за безплатна доставка таксите за доставяне на автомобила варират. Доставката между 76 и 200 мили струва 300 долара. В рамките на 600 до 800 мили цената за доставяне е от 1000 долара, обясняват Hertz на своя уебсайт.

Разпродажба на акции на Hertz

Hertz Global Holdings Inc. разполага с дълг от над 24 милиарда долара до края на март, според данните от фалита си, като разполага само с 1 милиард долара налични пари.

От средата на март компанията – чиито марки за коли под наем също включват Dollar и Thrifty – загуби всички приходи при спиране на пътуването поради коронавируса.

Hertz Rent-a-Car | Discover Ballina

Компанията полага „значителни усилия“, но не може да събере пари на капиталовите пазари, така че през април започна плащания към кредиторите, се казва в документацията. Hertz също е подложен на катаклизъм от ръководството, като на 18 май назначава четвъртия си изпълнителен директор за шест години.

В края на март Hertz освободи 12 000 работници. Тя намали придобиванията на превозни средства с 90% и спря всички несъществени разходи. Компанията заяви, че ходовете ще спестят 2.5 милиарда долара годишно.

В петък съдът за несъстоятелност одобри искането на Hertz за продажба на 246.8 милиона неиздадени акции на Jefferies LLC, за да събере до 1 милиард долара нов капитал.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *