JPMorgan признаха Биткойн

JPMorgan Chase най-накрая призна, че Биткойн е тук, за да остане, съобщава Bloomberg.

JPMorgan ще използва криптовалута при корпоративните плащания ...

Стратезите на най-голямата американска банка по активи под управление подчертаха „дълголетието“ на новия клас активи, след като той успя да се възстанови от катаклизмичен срив, който изпрати ударни вълни около криптовалутата през март.

В доклада се посочва, че водещата криптовалута се оказа по-издръжлива по отношение на ликвидността в сравнение с традиционните активи, като американските акции по време на тоталния срив.

ОТ JP MОRGAN ПУБЛИКУВАХА СВОЯТА КРИПТО БИБЛИЯ | Helan And Co LTD

Банката също така отбелязва, че Биткойн постоянно отскача над цената на производството си, както е показано на графиката, информира cryptodnes.bg.

Не отива никъде

Това признание идва след като Джейми Димон, изпълнителен директор на JPMorgan, нарече Биткойн „измама“ през септември 2017 г., когато най-високата криптовалута се подготвяше да постигне най-високата си регистрирана стойност от близо $20,000.

Няколко месеца по-късно, Димон съжалява за думите си и се съгласи, че блокчейн, технологията, която стои зад първата криптовалута в света, е истинска, преди банката да обяви собствената си криптовалута, наречена JPM Coin миналия февруари.

Още през май JPMorgan приветства Coinbase и Gemini като своите първи крипто клиенти.

Биткойн не е доходоносен за копаене, според JPMorgan | CryptoDnes.bg

Все още е спекулативен актив

С казаното, JPMorgan настоява, че Биткойн все още се използва като спекулативно средство за инвестиции, а не като запас от стойност.

Това озвучава критиката към Goldman Sachs, друга голяма американска банка, която наскоро предупреди клиентите си да не влизат в Биткойн заради волатилността, неспособността да служи като хеджиране срещу инфлацията и склонност към престъпност.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *