Австралийската Lempriere ще открие завод в Сливен

Ерик Дюран и Филип Шабер, представители на австралийската фирма за вълна Lempriere, са направили предложение за инвестиция пред кмета на Сливен, съобщиха от общината.

Срещата им е била по инициатива на Едоардо Миролио, собственик на текстилното предприятие „Миролио” и почетен гражданин на Сливен.

Предприемачите предвиждат да инсталират свои машини в Сливен до април 2014 г., като в началото на 2015 г. да започне производството. Първоначалните намерения са да осигурят между 100 и 120 работни места. При втори етап на производство готовността е за още 150 работници.

Австралийската фирма за вълна Lempriere е със 150-годишна история. Тя има две фабрики – в Индия и Китай, доставчик е от Австралия на „Миролио” и ще ползват базата на предприятието в Сливен.

По думите на управителя Ерик Дюран фирмата ще доставя мериносова вълна от Австралия и от Южна Африка, която ще преработват тук и крайният продукт ще се продава в България, а по-късно ще се изнася и в ЕС. По думите на Дюран намеренията на бизнеса им са дългосрочно свързани с региона.

Кметът на Сливен е уверил инвеститорите, че общинската администрация работи за подобряване на инфраструктурата и бизнес климата в общината, като основната цел е по този начин да подпомага създаването на нови работни места.

Lempriere е доставчик на вълна от 1857 година. В момента компанията се управлява от 5-то поколение от фамилията Лемприер, Уилям Лемприер, който е изпълнителен директор.

Компанията продължава да се фокусира върху развитието на бизнеса си на световните пазари. От 2000 г. тя започва да развива своята глобална стратегия. Lempriere има предприятия в Аржентина, САЩ и Южна Африка, Нова Зеландия, Индия. Днес, австралийската фирма е сред първите 10 износители на австралийска вълна в света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *