„Амазон“ обяви голям проект за „космически“ интернет

„Амазон“ обяви , че е сключила договори за разполагане на множество спътници в ниска орбита около Земята, за да предоставя интернет услуги, съобщава АФП.

Компанията заяви, че нейните договори с Arianespace, Blue Origin и United Launch Alliance (ULA) са най-голямата търговска поръчка на ракети-носители в историята. Общата цена и времето, за да се превърне проектът Kuiper на в реалност, не бяха разкрити, информира bnr.bg.

„Предстои ни още много работа, но екипът продължава да постига етап след етап във всеки аспект на нашата сателитна система“, каза в изявление старшият вицепрезидент на Amazon Дейв Лимп.

„Проектът Kuiper ще осигури бърз, достъпен широколентов достъп на десетки милиони клиенти в райони с недостатъчно интернет покритие“, добави той.

Преговарящите страни се договориха за до 83 изстрелвания на ракети-носители през следващите пет години с цел разполагане на 3236 спътника на Amazon.Г-н Безос, благодарим за 10-те милиарда. И за опустошенията. | Новини и анализи по международни теми | DW | 20.02.2020

Американският милиардер Илон Мъск, ръководител на космическата компания SpaceX, вече пусна над 1500 спътника в орбита, за да създаде мрежа за интернет услуги на Starlink.

В края на миналата година и „Боинг“ се включи в надпреварата за космически интернет, като получи разрешение от САЩ за спътници, които ще предоставят интернет услуги.

Проектът Kuiper има за цел да предостави високоскоростна широколентова интернет услуга за домакинства, училища, болници, предприятия, операции за помощ при бедствия и други на места без надеждна свързаност, казват от „Амазон“.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *