Англия губи 400 млн. паунда при отпадане от Световното

Мачът между Англия и Уругвай днес (19 юни) наСветовното първенство по футболще бъде от решаващо значение за икономиката на Великобритания. Ако уругвайският тийм спечели, бизнесът на Острова ще загуби 400 млн. паунда, съобщава в. „Дейли Стар“.

Отпадането на английския отбор ще доведе до огромен спад в приходите на магазините, баровете и ресторантите във Великобритания, коментират запознати. Те допълват, че в този случай икономическото възстановяване на страната ще бъде заплашено.

От началото на първенството досега в английската икономика са били влети общо над2 млрд. паунда. Всяка седмица се добавят по още 200 млн. паунда от продажби на храна, напитки, барбекюта, спортни стоки и други.

Поради първенството е отчетен ръст и припродажбата на телевизори. От Tesco информират, че търсенето им се е увеличило близо 2 пъти. Специалисти коментират, че колкото по-добре се представя английският отбор, толкова по-голям ще бъде икономическият ефект.

От британския вестник са изчислили, че за мача на Англия с Италия футболните фенове на Острова са изхарчили 701 млн. паунда в супермаркетите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *