Бин Ладен се самоубил преди да пристигнат американските спецчасти?

 
Според бившият елитен командос Марк Оуен, който е написал книга за това събитие, Осама бин Ладен е бил мъртъв още преди да пристигнат в неговата стая спецчастите на американските „морски тюлени“. Това съобщи руската агенция „Интерфакс“, позовавайки се на американски медии, които са получили достъп до ръкописа. Книгата, която се очаква съвсем скоро да излезе на книжния пазар ще се казва „Нелекият ден“.
Ако се вярва на Оуен, когато ръководения от него екип влязъл в спалното помещение, където се укривал терориста, те само видели неговата агония. По думите на бившия елитен командос, Бин Ладен колабирал с изтрел в главата, а над него една от съпругите му плакала. В книгата си той твърди, че си спомня, че по време на изкачване на стълбищните площадки, чул приглушен изтрел.
Както отбелязват световните медии, хипотезата на Оуен въобще не се „припокрива“ с досегашното „официално“ становище на американското военно ръководство, според което Бин Ладен бил убит от техни бойци.
Междувременно по телевизия „Фокс нюз“ бе цитирано неофициално изявление на „неназован“ представител на Пентагона, в което той споменава, че ако в книгата има „поверителни данни“, срещу бившия офицер ще бъде повдигнато обвинение.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *