Биткойна достигна нов рекорд

Нов рекорд от 1 330,72 долара покори биткойнът, съобщава CoinDesk. Предишният исторически връх за виртуалната валута беше постигнат на 10 март, когато цената достигна 1 325,81 долара.

Малко по-късно стойността на биткойна се върна на нивото от малко над 1 324 долара, допълва CoinDesk.

От началото на година виртуалната валута поскъпна с 30%, въпреки че щатската Комисия по борсите и ценни книжа отказа да регистрира два EFT-фонда, търгуващи с биткойни. В същото време и китайските регулатори разследват опити за измама и подготвят засилен контрол на прането на пари, допълва Market Watch.

Сега на търговията с биткойни влияе очакването, че щатските регулатори все пак могат да позволят търговията на продукти, използващ криптовалута, отбелязва от своя страна CNBC.

През март цената на биткойна се колебаеше в много широки граници – в рамките на само няколко дни падна от 1 260 долара до 950 долара, припомня още агенцията. Някои анализатори предричат, че цената на криптовалутата може да достигне и 3 хил. долара през тази година.

„За последните шест месеца биткойнът удвои цената си“, коментира Павел Матвеев, изпълнителен директор на финансовата платформа Wirex, информира investor.bg. Той прогнозира, че все повече държави ще започнат да контролират виртуалните валути, а това ще изпрати цената на биткойна в границите между 2 хил. и 3 хил. долара.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *